Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU solicitată de Londra pentru vineri pentru situația din Myanmar (diplomaţi)

newsweek.ro
Consiliul de securitate ONU

Marea Britanie a solicitat o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Myanmar pentru vineri, au informat AFP marţi mai multe surse diplomatice.

Această sesiune va avea loc în spatele uşilor închise şi va începe la orele 15:00 GMT, potrivit propunerii Londrei, responsabilă cu dosarul birman la ONU, conform surselor. Până în prezent, nu există nicio indicaţie dacă un nou text ar putea fi adoptat cu această ocazie de către cei 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Ultima reuniune a Consiliului de Securitate după lovitura de stat din 1 februarie a avut loc pe 2 februarie, tot cu uşilor închise. Două zile mai târziu, a avut ca rezultat publicarea unei rare declaraţii comune a celor 15 membri ai Consiliului, care a exprimat îngrijorarea acestuia fără a condamna, totuşi, lovitura de stat.

Luni, misiunea diplomatică a Chinei la ONU, în mod tradiţional reticentă ca să se discute despre Myanmar în Consiliul de Securitate, fiind principalul sprijin al acestei ţări, a informat AFP că există un "acord general între membrii Consiliului (astfel încât să existe) o reuniune despre Myanmar la scurt timp după reuniunea ministerială ASEAN".

Reuniunea Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) a avut loc marţi cu dorinţa de a face presiuni asupra juntei militare birmane pentru a opri represiunea sângeroasă a manifestanţilor şi a repune ţara pe calea democraţiei.

De la sosirea săptămâna trecută a noii ambasadoare americane la ONU, Linda Thomas-Greenfield, "ruşii şi chinezii sunt destul de simpatici pentru moment cu Statele Unite", a notat un diplomat sub acoperirea anonimatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.