Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a experților despre actualizarea dozelor inițiale de vaccinuri COVID

20minutos.es
Centaurus covid coronavirus

- Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a declarat vineri că intenționează să organizeze luna viitoare o reuniune a experților externi pentru a discuta dacă dozele inițiale de vaccinuri COVID-19 trebuie actualizate pentru a combate variantele care circulă, informează Mediafax.

În timp ce dozele de rapel actualizate de la Pfizer și Moderna sunt deja aprobate pentru adulți, precum și pentru copii cu vârsta de până la 5 ani, FDA a declarat că este important să se evalueze compoziția atât a dozelor inițiale, cât și a celor de rapel, pe măsură ce se răspândesc noi variante, relatează Reuters.

"De la autorizațiile inițiale ale acestor vaccinuri am învățat că protecția se reduce în timp, mai ales că virusul suferă mutații rapide și apar noi variante și subvariante", a declarat FDA într-un comunicat.

Consilierii independenți, care urmează să se întâlnească pe 26 ianuarie, sunt așteptați, de asemenea, să se pronunțe asupra necesității de a ajusta calendarul sau compoziția dozelor de rapel.

Anunțul autorității americane de reglementare în domeniul sănătății vine după ce grupul operativ de urgență al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat la începutul acestei luni că vaccinurile bivalente COVID-19, care vizează tulpina originală și subvariantele Omicron BA.4/5, pot fi utilizate la copiii și adulții nevaccinați anterior.

În luna iunie, consilierii FDA au recomandat o modificare a compoziției vaccinurilor de rapel împotriva COVID-19 înainte de toamnă pentru a combate variantele de coronavirus care au circulat mai recent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.