Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU: SUA şi Japonia vor sancţiuni drastice

coreea de nord

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru consultări miercuri după-amiază în urma noilor tiruri de rachete lansate de către Coreea de Nord, au anunţat surse diplomatice, relatează AFP. Această reuniune a fost convocată la cererea SUA şi a Japoniei.

Ambasadoarea americană Samantha Power a anunţat că Washingtonul şi Tokyo au solicitat această 'reuniune de urgenţă' care ar urma să aibă loc la ora locală 16.00 (20.00 GMT). Phenianul a lansat miercuri o nouă rachetă balistică, aceasta căzând, în premieră, în apele japoneze. O altă rachetă a explodat probabil la decolare, potrivit armatei americane. Adjunctul ambasadorului britanic la ONU Peter Wilson a subliniat că este pentru prima dată când o rachetă nord-coreeană îşi încheie cursa în zona economică exclusivă din largul Japoniei.

'Este ceva ce Consiliul va trebui să ia foarte în serios, este o încălcare evidentă a rezoluţiilor Consiliului', a afirmat el. Mai multe rezoluţii ale ONU interzic regimului comunist nord-coreean orice activitate balistică sau nucleară. Dar Phenianul a efectuat deja patru teste nucleare, între care ultimul în ianuarie, şi o serie de teste balistice. SUA încă poartă negocieri cu China, singurul aliat al Phenianului, pentru a încerca să elaboreze o reacţie formală a Consiliului în replică la un precedent tir nord-coreean efectuat de pe un submarin, în iulie. Coreea de Nord a lansat la 19 iulie trei rachete balistice care, potrivit Phenianului, simulau atacuri nucleare preventive asupra unor porturi şi aerodromuri sud-coreene, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.