Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU. Gruparile palestiniene cer revoție

israel esplanada

Consiliul de Securitate al ONU va avea vineri la New York o reuniune de urgenta privind situatia de la Ierusalim si din teritoriile palestiniene, au facut cunoscut surse diplomatice citate de AFP. Aceasta reuniune a fost solicitata de Iordania, membru al Consiliului, si va incepe la ora locala 11.00 (15.00 GMT). 

Diplomati din tari ale Grupului arab la ONU au avut joi dupa-amiaza o intrevedere la finalul careia Iordania a primit misiunea de a contacta presedintia spaniola a Consiliului cu scopul de a organiza aceasta reuniune, a spus jurnalistilor ambasadorul palestinian la ONU, Riyad Mansour.

"Situatia este exploziva, Consiliul trebuie sa isi asume responsabilitatile, iar noi trebuie sa facem totul pentru a opri varsarea de sange si apoi sa discutam despre modul in care putem apara populatia civila din teritoriile palestiniene", a subliniat diplomatul. 

Gruparile palestiniene au chemat la "vinerea revolutiei"


Gruparile palestiniene au lansat apeluri la manifestatii vineri in Cisiordania si Fasia Gaza. De la 1 octombrie, Cisiordania si Ierusalimul de Est sunt scena violentelor intre tineri palestinieni si soldati israelieni, precum si a unei serii de atentate care provoaca temeri ca va izbucni a treia Intifada.

Politia israeliana a anuntat, joi seara, ca numai barbatilor de peste 40 de ani li se va permite sa intre pentru rugaciunile de vineri pe espanada Moscheelor din Ierusalimul de Est, "ca parte a masurilor pentru a preveni orice atac terorist" . 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat ca este gata sa se intalneasca cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas. Violentaele au facut 32 de morti, inclusiv mai multi autori de atacuri, si sute de raniti printre palestinieni, precum si sapte morti si zeci de raniti de partea israeliana.

Fortele israeliene au fost desfasurate masiv incepand de joi la Ierusalim, oras prada de la inceputul lunii octombrie unui val de atentate pe care o noua serie de masuri guvernamentale nu au reusit sa il opreasca.

Secretarul de stat american, John Kerry, a scpus ca va intreprinde un turneu in regiune "in urmatoarele zile" pentru a incerca sa reinstaureze calmul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.