Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgență a miniștrilor apărării din NATO după atacul Rusiei în Kiev: Ucraina ar putea să primească mai multe arme

Prensa Latina
NATO sigla

Reprezentanții ministerelor apărării ale mai multor țări se vor reuni săptămâna aceasta la Bruxelles pentru o reuniune a grupului de contact condus de SUA privind apărarea Ucrainei în formatul „Ramstein”. De asemenea, va avea loc și o reuniune de urgență a miniștrilor apărării din NATO, informează The Washington Post.

Seria de atacuri rusești asupra orașelor Ucrainei și a infrastructurii-cheie a intensificat apelurile de lungă durată ale guvernului ca aliații săi să furnizeze sisteme de apărare aeriană mai avansate și arme cu rază mai lungă de acțiune.

Atacurile rusești vor spori presiunea asupra Statelor Unite și a țărilor europene, care uneori au fost reticente în a furniza Ucrainei cea mai recentă tehnologie militară de teama de a nu se confrunta cu Rusia.

Poate că, la o întâlnire în Germania, la baza aeriană militară Ramstein, aceste probleme vor fi luate în considerare, iar livrările de arme către Kiev vor fi extinse și accelerate, precizează publicația.

"Cel mai bun răspuns la teroarea rachetelor rusești este aprovizionarea Ucrainei cu sisteme antiaeriene și antirachetă – protejarea cerului deasupra Ucrainei!", a scris luni pe Twitter ministrul Apărării din Ucraina, Alexei Reznikov.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a scris pe rețeaua de socializare că Ucraina are nevoie de "apărare aeriană, MLRS, obuze cu rază mai lungă de acțiune".

Anterior, luni, președintele rus Vladimir Putin a declarat că, la sugestia Ministerului Apărării al Federației Ruse, în cursul dimineții, a fost lansat un atac masiv cu arme de înaltă precizie asupra obiectelor infrastructurii militare a Ucrainei.

El a adăugat că Ucraina a încercat să efectueze zeci de atacuri teroriste, inclusiv subminarea gazoductului Turkish Stream.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.