Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgenţă pentru criza din Siria: Ce decizii vrea să ia Franţa

siria

Ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, i-a invitat la Paris pentru data de 9 mai pe omologii săi din Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Turcia, pentru a evoca situaţia din Siria, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Stephane Le Foll, relatează AFP.

 

La reuniune ar putea participa şi alte state, respectiv ''ansamblul ţărilor ce consideră că trebuie reluate cu orice preţ negocierile care s-au oprit odată cu atacul întreprins de către regim sirian asupra Alepului'', a declarat purtătorul de cuvânt, fără să le precizeze, conform Agerpres.

 

Franţa este preocupată în legătură cu ''încetarea procesului negocierilor'' de pace, în timp ce armistiţiul este încălcat la Alep, unde luptele violente au continuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Parisul susţine ''toate iniţiativele care vor fi luate pentru a favoriza reluarea negocierilor'' privind Siria, a mai spus purtătorul de cuvânt.

 

Miercuri după-amiază ar urma să aibă loc convorbiri la Berlin între ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, omologul său francez Laurent Fabius, emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, şi coordonatorul opoziţiei siriene, Riad Hijab. Convorbirile vor preceda o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York, cerută de Paris şi Londra, în încercarea de a restabili armistiţiul la Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.