Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune în format restrâns pentru pregătirea summitului NATO: Klaus Iohannis pleacă la Haga; ce subiecte figurează pe agenda discuțiilor

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis participă marți la Haga la reuniunea în format restrâns organizată de premierul Țărilor de Jos și premierul Danemarcei în pregătirea Summitului NATO.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la reuniune vor mai participa premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei și Portugaliei, precum și secretarul general NATO. Întâlnirea are loc la invitația premierului Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și a premierului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Reuniunea vizează coordonarea pozițiilor și a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Pe agenda discuțiilor figurează situația din Ucraina, continuarea asistenței pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianței, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO și perspectivele aderării la Alianță a Suediei și a Finlandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.