Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune la Paris pe tema cooperării judiciare europene

AFP
parada paris

Reprezentanţi a şase state europene, printre care şi România, s-au reunit miercuri la Paris pentru a evalua aplicarea unor acorduri de cooperare în materie civilă, referitoare în primul rând la cuplurile binaţionale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Pentru această primă adunare generală, inspectorii de justiţie din cele şase state, constituite într-o reţea din februarie 2018, şi-au stabilit ca obiectiv să verifice dacă acordurile de cooperare civilă, de exemplu în materie de divorţ sau de pensii alimentare, sunt cunoscute şi aplicate efectiv.

Din reţea fac parte Belgia, Franţa, Italia, Portugalia, România şi Spania, la ea urmând să adere miercuri şi Bulgaria.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

'Un spaţiu judiciar comun este o pârghie extraordinară de cooperare, un mare progres democratic', a declarat pentru AFP Jean-François Beynel, şeful inspecţiei generale de justiţie în Franţa. Acesta a apreciat că 'nu este suficient să se semneze texte la Bruxelles, trebuie să ne asigurăm că ele funcţionează, că aduc un serviciu vieţii cetăţenilor europeni'.

Aceste acorduri, care privesc litigiile civile, pot privi de asemenea o firmă de construcţii care se confruntă cu un refuz de reglementare într-un alt stat sau cu un ordin de a plăti.

Cu timpul, inspectorii, la sesizarea Comisiei Europene sau a miniştrilor justiţiei, pot lucra şi pe alte subiecte, cum ar fi mandatul de arestare european sau ajutorul jurisdicţional.

Inspectorii se vor deplasa în lunile următoare şi în celelalte ţări membre ale reţelei pentru a redacta un raport cu recomandări către Comisia Europeană şi miniştrii justiţiei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.