Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune specială a ASEAN, axată pe situaţia din Myanmar, găzduită de China

asean.org
asean

China găzduieşte luni şi marţi o "reuniune specială" a miniştrilor de externe pentru a marca aniversarea a 30 de ani de dialog între China şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), a anunţat duminică Ministerul de Externe de la Beijing, într-un comunicat citat de EFE.

Reuniunea se va axa pe situaţia din Myanmar, unde continuă protestele împotriva juntei militare la patru luni de la lovitura de stat a armatei.

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, va coprezida reuniunea, care se va desfăşura în oraşul Chongqing (sud-vestul Chinei), "cu participarea reprezentanţilor ţărilor ASEAN" - Malaezia, Indonezia, Brunei, Vietnam, Cambodgia, Laos, Myanmar, Singapore, Thailanda şi Filipine.

Pe de altă parte, tabloidul chinez Global Times a relatat duminica aceasta că ambasadorul chinez în Myanmar, Chen Hai, s-a întâlnit sâmbătă cu şeful juntei militare birmane, generalul Min Aung Hlaing, pentru a pregăti întâlnirea ASEAN. La această întrevedere, Min Aung Hlaing a declarat că "Myamar este dispusă să coopereze cu ASEAN şi să comunice cu China pentru a menţine stabilitatea internă şi a coordona ajungerea la un consens", potrivit tabloidului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.