Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea de la Malta – Zelenski anunță o 'formulă de pace în Ucraina': 'Este semnalul corect!'

Foto Twitter
zelenski vizita front

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică, într-un discurs, că la reuniunea din Malta a consilierilor şi reprezentanţilor diplomatici vizând Formula de Pace s-a convenit asupra unei declaraţii comune, un semnal corect în opinia sa de unitate pentru dreptate pentru Ucraina şi pentru toate ţările care se pot confrunta cu o agresiune.

“În primul rând, există veşti bune de la reuniunea din Malta - reuniunea consilierilor privind formula de pace. S-a convenit asupra unei declaraţii comune a copreşedinţilor reuniunii la nivel înalt, atât de bază, cât şi unificatoare. Acesta este semnalul corect. Indiferent de ceea ce se întâmplă în lume, cel mai important lucru este unitatea în numele puterii reale a dreptului internaţional, deoarece aceasta este unitatea în numele justiţiei pentru Ucraina şi pentru toate ţările şi naţiunile care se pot confrunta cu o agresiune”, a spus Zelenski, relatează News.ro.

“În al doilea rând, ne pregătim deja pentru paşii importanţi planificaţi pentru primele săptămâni ale lunii noiembrie. În general, lunile noiembrie şi decembrie ale acestui an vor fi semnificative pentru Ucraina. Sunt incluse noi pachete de apărare şi dezvoltarea relaţiilor noastre cu Uniunea Europeană. De asemenea, ne pregătim pentru evenimentele internaţionale planificate în Ucraina. Activitatea noastră cu partenerii va rămâne activă”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski le-a mulţumit apoi tuturor celor care depun eforturi pentru a proteja Ucraina:

“Şi, în al treilea rând, aceasta este recunoştinţa noastră. Este important să nu uităm niciodată cât de mulţi oameni - oameni diferiţi - au depus eforturi pentru a ne proteja ţara şi pe ucraineni, pentru a menţine Ucraina, rezilienţa statului nostru, a societăţii noastre şi a fiecăruia dintre noi. Doar în această zi ocupanţii ruşi au lansat atacuri brutale asupra regiunilor noastre Doneţk, Herson, Harkov şi Zaporizhzhia. Au fost şi rachete şi drone. Le mulţumesc tuturor războinicilor noştri din apărarea aeriană! Le mulţumesc tuturor celor din forţele de securitate şi apărare ale Ucrainei! Iar astăzi, vreau să îi evidenţiez în mod special pe acei oameni din diferite regiuni ale Ucrainei care, în ciuda tuturor dificultăţilor, ajung la locul bombardamentelor în orice moment al zilei, elimină consecinţele loviturilor, îndepărtează resturile, deminează teritoriul, sting incendiile, salvează oameni şi documentează dovezile terorismului rusesc. Aceştia sunt toţi angajaţii Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, toţi medicii noştri, lucrătorii de intervenţie în situaţii de urgenţă, lucrătorii din domeniul utilităţilor, voluntarii noştri, poliţiştii, anchetatorii şi experţii criminalişti, procurorii, geniştii şi pirotehniştii noştri. Toţi cei care ajută. Vă mulţumesc!

Vreau să îmi exprim recunoştinţa în mod separat întregului personal al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei din regiunea Herson, în special celor care lucrează în oraşul Beryslav şi în alte oraşe şi sate care sunt în mod constant atacate de ocupanţi. Bombele, artileria... Dar oamenii noştri de acolo nu sunt niciodată lăsaţi fără ajutor. Căpitanul Mykola Ilchyshyn, şeful celei de-a 6-a unităţi de stat de pompieri şi salvare a Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei din regiunea Herson. Oleksandr Chaika, maistru-şef şi comandant al detaşamentului acestei a 6-a unităţi de pompieri şi salvare. Evhen Shatailo, şoferul şi sergentul serviciului de apărare civilă. Vă mulţumim pentru curajul vostru, pentru devotamentul vostru faţă de Ucraina!

Regiunea Zaporizhzhia. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii - vă mulţumim tuturor, tuturor celor care muncesc pentru oameni! Vreau să îi menţionez în mod special pe sergentul Andriy Nikolaenko, sergentul-major Oleksiy Svertnev, maiorul Vitaliy Sheremet şi locotenent-colonelul Nazar Kutovy. Pompierii noştri. Vă mulţumesc, băieţi, şi tuturor colegilor voştri!

Regiunea Khmelnytsky, pe care trupele ruseşti o vizează cu rachete şi drone Shahed... Vreau să recunosc activitatea celei de-a 18-a şi a 21-a unităţi de stat de pompieri şi salvare a Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei în regiunea Khmelnytsky. În special - Serhiy Lykholat, un pompier şi salvator, un sergent. De asemenea, Oleh Mykhailiuk, un sergent-major, de asemenea pompier şi lucrător de salvare. Vitaliy Zakharchuk, un căpitan şi şef al unităţii. Serhiy Bondaruk, sergent-major şef şi comandant al unităţii. Vă mulţumim!

Salvatorii care lucrează în regiunea Harkov. În special, unităţilor de stat 44 şi 54 de pompieri şi salvatori, ai căror angajaţi au fost printre primii care au ajuns în satul Hroza după atacul teribil al ocupanţilor ruşi din 5 octombrie. În timpul operaţiunii de salvare, sergentul Serhiy Horbenko, sergenţii principali Oleksiy Kuzub şi Dmytro Lahutin, precum şi sergentul Oleksandr Sinchenko au ajutat foarte mult. Vă mulţumim, băieţi, pentru dedicarea voastră în muncă!

Mulţumesc tuturor oamenilor noştri, tuturor celor care îşi amintesc că cel mai important lucru este să avem grijă de Ucraina, de ucraineni şi unii de alţii. Să vă găsiţi locul în rezistenţa naţională împotriva agresiunii ruseşti. Să luptaţi pentru Ucraina. Să munciţi pentru Ucraina. Să contribuiţi cu ceva al vostru la efortul colectiv al ucrainenilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.