Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea de la Zagreb - Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu omologul său croat

bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, în marja reuniunii ministeriale de externe a NATO de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu omologul croat, Gordan Grlic Radman.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat coordonarea foarte bună în cadrul Trio-ului Preşedinţiilor Consiliului UE (România - Finlanda - Croaţia), "subliniind importanţa menţinerii unei viziuni unitare la nivelul UE, în contextul viitoarei Preşedinţii croate a Consiliului UE din primul semestru al anului 2020". În acest context, el a exprimat deplina disponibilitate a părţii române de a sprijini Preşedinţia croată a Consiliului UE, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES.

Şefii diplomaţiilor română şi croată au abordat, totodată, teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe politica de extindere, pe care ambele state o susţin, şi avansarea parcursului european al statelor din Balcanii de Vest, Brexit şi viitorul cadru financiar multianual, precum şi aderarea la spaţiul Schengen, respectiv la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economica (OCDE).

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat "foarte buna cooperare cu Croaţia în dezvoltarea Iniţiativei celor Trei Mări, în avansarea agendei Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, a cărei Preşedinţie a fost preluată recent de Croaţia de la România şi a abordat cu omologul croat perspectiva formatelor regionale existente şi care ar putea fi susţinute de cele două state", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.