Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea Grupului Ambasadorilor Francofoni a discutat perspectivele Uniunii Economice şi Monetare

mapexpress.ma
Adunarea Parlamentara a Francofoniei

Reprezentantul permanent al României pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, a găzduit, miercuri, reuniunea Grupului Ambasadorilor Francofoni la Bruxelles (GAF-B), care a avut ca temă perspectivele Uniunii Economice şi Monetare şi l-a avut ca invitat special pe comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici, informează Agerpres.

Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu Reprezentanţa Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) pe lângă UE, a informat Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Reprezentantul permanent al României, preşedinte al GAF-B, a subliniat importanţa monedei euro, ca dimensiune esenţială a identităţii europene.

Vezi și: Facebook vrea să creeze un sistem de ghidare bazat pe inteligenţa artificială

Odobescu a arătat că dezbaterile legate de consolidarea Uniunii Economice şi Monetare sunt necesare în contextul demarării negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual şi trebuie să implice toţi actorii relevanţi.

Transparenţa necesară în vederea combaterii fraudei şi evaziunii fiscale reprezintă, de asemenea, o componentă importantă a acestor dezbateri, mai precizează comunicatul citat.

Potrivit acestuia, comisarul european Pierre Moscovici a apreciat importanţa şi oportunitatea acestor discuţii şi a transmis susţinerea pentru atingerea obiectivului de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.