Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reușită a cercetătorilor austrieci: La un an de la izbucnirea pandemiei Universitatea Tehnică din Viena a realizat prima fotografie 3D a virusului Covid-19

Cercetătorii austrieci au reuşit, după aproape un an de pandemie, să realizeze prima fotografie 3D a SARS-CoV-2. Până acum au fost publicate doar reprezentări grafice ale virusului, potrivit Deutsche Welle, potrivit news.ro.

Datorită unui studiu recent al companiei Nanographic, o filială a Universităţii Tehnice din Viena, poate fi văzută prima imagine 3D a coronavirusului realizată după mostre îngheţate, scrie La Vanguardia.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Până în prezent, toate imaginile agentului patogen care au fost distribuite erau animaţii pe computer, bazate pe estimări tehnice.

Pentru pregătirea primului instantaneu, cercetătorii s-au folosit de particule extrase la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, tratate prin tehnici de microscop crioelectronic şi digitalizarea ulterioară a acestuia.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Nanographic speră ca aceste imagini să ajute cercetătorii să înţeleagă cum funcţionează virusul. "Contribuţia noastră la acest proiect a fost să oferim un proces digital care să proceseze imaginea pentru a vizualiza modelul cât mai clar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.