Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenire la normalitate: Ramon Santos Martinez şi-a început marţi misiunea în calitate de ambasador al Spaniei în Venezuela

edarabia.com
venezuela steag

Trimisul spaniol a fost întâmpinat de o gardă de onoare la palatul prezidenţial Miraflores, unde urma să fie acreditat înainte de a se întâlni acolo cu liderul Nicolas Maduro, potrivit imaginilor transmise la postul public Venezolana de Television, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Continuăm să întărim şi să aprofundăm legăturile noastre de cooperare şi respect. Continuăm să avansăm!", a scris mai târziu pe Twitter preşedintele Maduro.

Santos, numit oficial pe 27 decembrie, îi ia locul lui Jesus Silva, fostul ambasador al Spaniei în Venezuela rechemat în decembrie 2020 în plină perioadă de tensiuni diplomatice.

Spania face parte din cele peste 50 de ţări care l-au recunoscut pe Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar venezuelean în 2019 după ce a considerat drept "frauduloasă" realegerea lui Maduro în 2018.

Relaţiile s-au complicat atunci între cele două ţări, Nicolas Maduro acuzând pe Jesus Silva în special că l-a ajutat pe Leopoldo Lopez, un opozant din aripa radicală, să fugă în Spania.

Înainte de a prelua această nouă funcţie, Ramon Santos Martinez era din noiembrie 2021 ataşat comercial în Venezuela, cel mai înalt reprezentant în ţară în absenţa unui ambasador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.