Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenirea lui Israel Folau în rugby criticată de Keegan Hirst, primul jucător care și-a recunoscut orientarea gay

The New Daily
israel folau

Keegan Hirst, primul rugbyst care a recunoscut că este homosexual, a atacat în termeni duri revenirea lui Israel Folau în rugby, cel care fusese suspendat din sport, pentru un atac la adresa mai multor categorii de oameni, potrivit Mediafax.

Noua formație a lui Folau este Dragons Catalans (echipă de rugby în 13), iar suspendarea în urma atacului din mediul virtual a venit pe vremea în care era legitimat la Rugby Australia (echipă de rugby în 15). Keegan Hirst se teme de faptul că acest caz poate duce la crearea unui precedent.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

„Este o decizie dezamăgitoare și frustrantă. Acum, prin acest anunț, se deschide o ușă pentru alți oameni care au opinii similiare. Aici nu e vorba de libertatea de exprimare, ci de discriminare. Astfel de afirmații trebuie să dispară pe viitor.

Echipa Catalans a ignorat afirmațiile lui Folau. Sau poate că s-au vândut pentru câteva eseuri în plus.” , a spus Keegan Hirst, citat de BBC.

Israel Folau a fost suspendat în aprilie 2019, iar la acea vreme era cel mai bine plătit rugbyst australian. Reacția necontrolată care a condus la decizie a constat într-un mesaj pe un site de socializare. „Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, Iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta.” , scria Folau la acea vreme, pe Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.