Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revine scenariul suspendării preşedintelui Iohannis. Ce spune Călin Popescu Tăriceanu

tariceanu iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că în arcul guvernamental şi la nivelul majorităţii parlamentare nu s-a discutat despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în ciuda scenariilor în acest sens vehiculate în ultima perioadă în presă.

"Această chestiune eu am văzut-o numai vânturată în presă. Nimeni n-a discutat în arcul guvernamental şi în majoritate despre suspendarea preşedintelui", a declarat Tăriceanu, duminică, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Ambasadorul SUA aruncă 'argumentul suprem': Rusia ar profita de modificarea legilor justiţiei

El a precizat că îşi doreşte ca şedinţa de luni a Parlamentului în memoria regelui Mihai, la care va participa şi şeful statului, să fie "un moment de reflecţie". 

"Mâine, la Parlament, avem o sesiune specială dedicată omagierii personalităţii regelui Mihai, şi cel puţin în ceea ce mă priveşte - având în vedere acest moment special şi rolul pe care l-au avut regele şi dinastia în România ca factor apolitic (...), deci o poziţionare deasupra partidelor politice, deasupra disputelor politice (...) - eu aş vrea momentul de mâine, momentul omagial, să ni-l imaginăm ca un imbold şi ca un moment necesar de reflecţie asupra acestor lucruri importante pentru România", a spus Tăriceanu. 

Întrebat dacă îl va întâmpina pe şeful statului când acesta va ajunge la Parlament, Tăriceanu a răspuns: "Cred că lucrurile acestea n-au niciun fel de relevanţă în contextul actual".

Vezi şi: Cine a modificat, de fapt, statutul procurorilor şi judecătorilor. Câte amendamente au avut CSM şi opoziţia

Totodată, preşedintele Senatului a menţionat că este necesar ca românii să fie uniţi "în jurul unui obiectiv comun". 

"Există (...) aproape o fractură în societate (...) Ceea ce voi urmări în viitor este să încercăm să unim pe toţi românii în jurul unui obiectiv comun. Acest lucru nu înseamnă eventual ca partidele de majoritate şi de opoziţie să se îmbrăţişeze, să se pupe. Nu. Fiecare trebuie să-şi păstreze rolul în democraţie, (...) dar cred că trebuie să convenim asupra unor obiective comune spre binele României şi a cetăţenilor ei. Dacă acest lucru este îmbrăţişat şi de alte persoane, cum ar fi preşedintele României, aştept atunci şi o atitudine (...) Această atitudine nu poate fi nicidecum aceea (...) de a fi într-o poziţie partizană", a adăugat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.