Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista care l-a criticat pe Trump își încetează apariția după 23 de ani

Heavy.com
Donald Trump

The Weekly Standard, revista care a expus conservatorismul tradiţional şi care a continuat să-l critice pe preşedintele Donald Trump îşi încetează apariţia după 23 de ani, a anunţat vineri editorul Clarity Media Group. Ultimul număr al revistei va apărea pe 17 decembrie, potrivit CNN preluat de news.ro.

Anunţul a venit după ce editorul-şef, Stephen Hayes, a avut o întâlnire privată cu Ryan McKibben, directorul executiv şi preşedinte al Clarity Media Group, o companie media deţinută de miliardarul Philip Anschutz.

"Pentru mai mult de 20 de ani The Weekly Standard a oferit valoroase şi importante perspective în probleme de politică, literatură şi cultură", a declarat McKibben într-un comunicat. "Revista a reprezentat casa uneia dintre cele mai dedicate şi talentate echipe şi le mulţumesc pentru activitatea şi contribuţia lor, nu doar în această redacţie, ci şi pentru jurnalism în general".

Angajaţii au fost informaţi că vor fi plătiţi până la sfârşitul anului şi după această dată vor primi despăgubiri în funcţie de vechimea în muncă. Pentru a primi despăgubiri, angajaţii vor fi nevoiţi să semneze un acord strict de confidenţialitate şi de negociere.

"Ştiu că este o zi cu emoţii, dar vreau să vă spun să nu vă năpustiţi pe reţelele de socializare şi să recurgeţi la atacuri pentru că asta v-ar pune în pericol", i-a avertizat McKibben pe angajaţi într-o şedinţă. Angajaţilor li s-a comunicat să îşi elibereze birourile până la sfârşitul zilei. Cei care cunoşteau problema au spus că adresele de email ale angajaţilor erau deja în proces de a fi închise. Când aceştiau au încercat să pună întrebări în timpul şedinţei de vineri, McKibben le-a transmis: "Nu voi răspunde la întrebări. Aceasta nu este o conferinţă de presă".

Închiderea revistei reprezintă o schimbare mai amplă în presa conservatoare. Vocile de dreapta care îl criticau pe Trump şi-au pierdut influenţa sau şi-au schimbat tonul, în timp ce organizaţiile mass-media care îl sprijineau în mod constant pe preşedinte au înflorit.

Bill Kristol, co-fondator al publicaţiei, a scris într-un mesaj pe Twitter: "Toate lucrurile bune au un sfârşit. Aşa este şi pentru The Weekly Standard după 23 de ani. Vreau să-mi exprim recunoştinţa pentru cititorii noştri şi admiraţia pentru colegii mei. Am muncit din greu pentru a scoate o revistă de calitate şi am avut o perioadă bună când am făcut asta. Şi mai avem multe de făcut. Mergem mai departe!".

The Weekly Standard a fost fondată în 1995 de Kristol, Fred Barnes şi John Podhoretz. A fost iniţial publicată de News Corporation a lui Rupert Murdoch, înainte de a fi vândută către Clarity Media Group în 2009. În timpul preşedinţiei lui George W. Bush, era considerată pro-administraţie, sprijinind politica neo-conservatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.