Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista Time a decis - Care este personalitatea anului 2021

Time

Antreprenorul Elon Musk a fost numit de revista Time "Personalitateea anului" pentru 2021, un an în care Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, iar compania sa de rachete a trimis până la marginea spațiului un echipaj format din civili, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Musk conduce și start-up-ul de cipuri cerebrale Neuralink și firma de infrastructură The Boring Company. Valoarea de piață a Tesla a urcat la peste 1.000 de miliarde de dolari în acest an, ceea ce o face mai valoroasă decât Ford Motor și General Motors la un loc.

Tesla produce sute de mii de mașini în fiecare an și a reușit să evite problemele legate de lanțul de aprovizionare mai bine decât mulți dintre rivalii săi, împingând în același timp mulți consumatori tineri să treacă la mașini electrice, iar constructorii auto tradiționali să se orienteze către vehiculele electrice.

"Pentru că a creat soluții la o criză existențială, pentru că a întruchipat posibilitățile și pericolele erei titanilor tehnologiei, pentru că a condus cele mai îndrăznețe și disruptive transformări ale societății, Elon Musk este Personalitatea Anului 2021 pentru Time", a declarat editorul-șef al revistei, Edward Felsenthal.

"Chiar și aventurile spațiale ale lui Elon Musk sunt o legătură directă cu prima Personalitate a anului, Charles Lindbergh, pe care editorii l-au ales în 1927 pentru a primul zbor transatlantic solo deasupra Atlanticului."

De la găzduirea emisiunii Saturday Night Live până la lansarea de tweet-uri despre criptomonede care au declanșat mișcări masive ale valorii acestora, Musk a dominat titlurile și a adunat peste 66 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Revista Time a desemnat-o pe cântăreața pop adolescentă Olivia Rodrigo drept "Animatorul anului", gimnasta americană Simone Biles "Atleta anului", iar cercetătorii în domeniul vaccinării au fost numiți "Eroii anului".

Anul trecut, președintele ales al SUA, Joe Biden, și vicepreședintele ales Kamala Harris au primit împreună titlul de "Personalitatea anului". Time a început această tradiție în 1927. Directorul general al Facebook Mark Zuckerberg și fondatorul Amazon Jeff Bezos au primit, de asemenea, acest titlu în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.