Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă după cozile la ghișee de la începutul anului. `Este rușinos și nedemn`

captura TV
oameni

Cozile de la ghișeele de plată a taxelor și impozitelor din primele zile ale anului au fost taxate dur de FACIAS, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului. Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ciucă, FACIAS atrage atenția că obligarea românilor de a se prezenta la ghișeu reprezintă o formă de abuz și un tratament „rușinos și nedemn” al cetățenilor.

FACIAS amintește de problemele tehnice avute de platformele online de plată și atrage atenția că oamenii au fost obligați să stea la cozi, fiindu-le astfel pusă în pericol și sănătatea, din cauza pandemiei.

Iată scrisoarea FACIAS:

„Stimate Domnule prim-ministru,

Imaginile începutului de an, în care sute și mii de români au stat la cozi interminabile pentru a-și plăti taxele și impozitele, nu fac cinste statului și instituțiilor acestora.

România nu se poate pretinde a fi o țară europeană preocupată de interesele și soarta cetățenilor săi, în condițiile în care vedem cu toții batjocura și umilințele la care sunt supuși românii.

Platformele digitale pe care românii le au la dispoziție și care, teoretic, ar reprezenta alternativa statului la cozi, au frecvent probleme tehnice, așa cum a fost cazul și în primele zile ale acestui an, astfel încât mulți utilizatori au fost nevoiți să facă plățile tot la ghișeu.

Domnule prim-ministru, cum puteți permite ca statul român să facă astfel de abuzuri asupra cetățenilor?

Să nu uităm că România este în prag de val 5 al pandemiei și specialiștii avertizează că măsurile pentru protejarea sănătății cetățenilor sunt mai importante ca niciodată. Cum poate fi protejată sănătatea românilor care sunt nevoiți să stea ore în șir la o coadă, în aglomerație și, de multe ori, în spații închise pentru a-și face datoria față de stat, același stat care îi abuzează și umilește?

Un astfel de tratament la care sunt supuși românii este de-a dreptul rușinos și nedemn.

Domnule prim-ministru, așteptăm cu interes opinia domniei voastre, pentru a o comunica opiniei publice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.