Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ după modificările anunțate la examene: Se cere dezbatere publică și ANULAREA deciziei de impunere a testelor grilă

gherlainfo.ro
examen concurs invatamant

 

 

Test grilă la evaluări înseamnă note umflate, arenționează liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Aceasta susține că schimbarea structurii examenelor prin introducerea testelor grilă are ca scop creșterea artificială a ratei de promovare.

"Solicit în mod oficial dezbatere publică și anularea deciziei de a aplica teste grilă la examenele din primăvara anului viitor!

Ministerul Educației provoacă haos, scandal și îngrijorare în rândul elevilor, profesorilor și al părinților.

Propunerea de a introduce noi teste grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională din 2019 este făcută fără nicio dezbatere publică, fără o fundamentare științifică și fără un studiu de impact. În plus, nu este permis să schimbi modalitatea de examinare cu câteva luni înaintea evaluării. Orice examen trebuie să decurgă din modul de predare la clasă și tipul de evaluare cu care au fost obișnuiți elevii.

Singura rațiune pentru care s-a făcut această propunere este creșterea promovabilității și a mediei finale într-un mod artificial.

Ministerul premeditează manipularea elevilor și părinților că au mai multe cunoștințe, că au mai multe șanse în viață cu o diplomă umflată în mod artificial!

Prin noile teste grilă se va produce o uriașă discriminare elevilor foarte buni, iar munca profesorilor performanți se va pierde în mulțimea de note mărite artificial.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Solicit în mod oficial ca această propunere să nu se aplice pentru examenele din primăvara anului viitor. Premierul trebuie să desemneze un nou ministru al Educației care să se ocupe la modul real de creșterea calității educației românești!", scrie pe Facebook liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.