Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în închisoarea cea mai mare din Paraguay: Deținuții iau ostatici mai mulți gardieni

Operation World
Paraguay

O revoltă a izbucnit în cea mai mare închisoare din Paraguay. Deținuții au luat ostatici mai mulți gardieni, potrivit BBC.

Cel puțin 10 gardieni sunt ținuți ostatici de către deținuții din închisoarea Tacumbú din capitala Asunción, a anunțat poliția din țara sud-americană, potrivit mediafax.

Deținuții au început o revoltă și au reușit să ajungă pe acoperișul închisorii de unde au aruncat cu pietre în polițiștii chemați la fața locului. Ei au dat foc la saltele și au făcut baricade în mai multe zone.

Directorul închisorii Luis Esquivel a declarat că în spatele tulburărilor se află membrii unei bande numită Clanul Rotela. Membri ai forțelor de securitate au fost desfășurați în interiorul închisorii

Se pare că în interior se află mai multe femei care își vizitau partenerii în momentul izbucnirii revoltei. Nu se știe dacă femeile sunt reținute împotriva voinței lor sau dacă au rămas de bună voie cu partenerii aflați în închisoare.

Potrivit lui Esquivel, deținuții au făcut trei cereri în schimbul eliberării ostaticilor. Este vorba despre o garanție că poliția nu va lua cu asalt închisoarea, un document semnat care să garanteze că nu vor exista represalii pentru revoltă și o promisiune că Tacumbú va fi redeschis pentru noi deținuți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.