Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în PSD înaintea alegerilor: Deciziile lui Liviu Dragnea au declanşat SCANDALUL

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Primarii şi preşedinţii de organizaţii teritoriale ale PSD Gorj contestă lista candidaţilor la alegerile parlamentare aprobată de către Comitetul Executiv Naţional, solicitându-i lui Liviu Dragnea să renunţe la ea, în caz contrar existând posibilitatea ca formaţiunea să nu depună candidaturile la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Potrivit unui comunicat de presă remis joi, primarii şi preşedinţii de organizaţii teritoriale ale PSD Gorj au înaintat o contestaţie preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidaţi aprobată marţi, 25 octombrie, de către Comitetul Executiv Naţional. Aleşii şi liderii locali au solicitat prezenţa la discuţii a preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, şi a preşedintelui executiv, Ion Călinoiu, pentru a nu exista o atmosferă tensionată, ci una de unitate.

"Se cere a se renunţa la lista stabilită de centru pentru că nu s-a ţinut cont de votul secret şi democratic al Comitetului Executiv Judeţean. În caz contrar, există riscul ca organizaţia judeţeană a PSD Gorj să nu depună candidaturile la BEJ Gorj şi, sigur, organizaţia să se dezbine", se menţionează în comunicatul de presă al primarilor şi preşedinţilor de organizaţii teritoriale PSD Gorj. Solicitarea acestora vine în contextul în care, după stabilirea listei de candidaţi în Comitetul Executiv Judeţean şi prezentarea acesteia liderilor de la Bucureşti, preşedintele Liviu Dragnea a modificat respectivul tabel. Având în vedere condamnarea fostului preşedinte al CJ Gorj, Ion Călinoiu, la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, sentinţa magistraţilor nefiind însă definitivă, acesta a fost scos de pe listă de senatori şi înlocuit cu preşedintele PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

În ceea ce priveşte lista pentru Camera Deputaţilor, care este deschisă de Victor Ponta, ordinea candidaţilor a fost modificată în sensul că primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, care se afla pe locul 2, a fost înlocuit de actualul deputat Mihai Weber, care se afla pe locul 5. Joi dimineaţa, la sediul PSD Gorj a avut loc o întâlnire între liderii partidului, primarii şi preşedinţii de organizaţii teritoriale, edilii susţinând că doresc modificarea listei şi revenirea la cea stabilită iniţial la nivel judeţean. Aceştia vor discuta pe parcursul zilei cu Liviu Dragnea pentru a ajunge la un consens, reprezentanţii PSD Gorj având termen până la ora 24,00 să depună listele pentru alegerile parlamentare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.