Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în Republica Moldova! Tăvălugul LGBT ajunge în școlile moldovenești: părinții elevilor se opun programelor de acest tip

Radu Pop
smartradio.ro
lgbt

În Republica Moldova, părinții elevilor au început o acţiune de strângere de semnături și au publicat pe platforma online Petitieonline.com o petiție împotriva campaniei numite Copii LGBT în școala ta". În opinia părinților, o astfel de campanie promovează valori netradiționale și este în contradicţie nu doar cu "fundamentele sociale ale unei societăți civilizate", ci și cu canoanele ortodoxe, relatează Rador.

"Totodată, vă informăm că orice influență asupra copilului pentru a convinge și/sau a forța pentru participarea la astfel de lecții de către personalul liceului sau de persoane terțe va fi privită de către noi, părinții, ca o amenințare directă la adresa sănătății psihice și va atrage după sine o scrisoare către autoritățile competente" - se arată în comunicat.

Părinții elevilor moldoveni au îndemnat angajaţii administrațiilor tuturor instituțiilor de învățământ să nu participe la asemenea campanii. După cum au adăugat familiile elevilor, acestea anunță un boicot deschis al tuturor inițiativelor legate de propaganda LGBT în instituțiile de învățământ. Potrivit informaţiilor RIA Novosti, secretarul de presă al Ministerului moldovean al Educației, Viorica Pistrui, a declarat la postul de televiziune TV-8 că nu angajații ministerului au fost inițiatorii lansării campaniei. "Campania "Copii LGBT în școala ta" nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației. Ne preocupăm să oferim un mediu educațional sigur și securizat pentru fiecare copil" - a conchis purtătorul de cuvânt al ministerului. Anterior s-a anunţat că, în Florida, a intrat în vigoare o lege care interzice să se vorbească despre persoanele LGBT în grădinițe și școli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.