Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în SUA, cu acuzații de blasfemie: Biden a declarat ziua de Paște ca 'Ziua Vizibilităţii Transsexualilor'

YouTube
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden este criticat de republicani după ce a instituit Ziua Vizibilităţii Transsexualilor la 31 martie, care a căzut de Paşte, relatează The Guardian și news.ro.

Joe Biden i-a îndemnat vineri pe „toţi americanii să i se alăture pentru a ridica viaţa şi vocea persoanelor transsexuale în întreaga ţară şi a acţiona în vederea eliminării violenţei şi discriminării pe bază de identitate de gen” în acest comunicat în care instituia Ziua Vizibilităţii Transsexualilor.

Republicanii l-au atacat din cauză că data desemnată a căzut de Paşte, duminică, una dintre marile sărbători religioase ale creștinilor.

„Cerem Casei Albe a lui Joe Biden să le prezinte scuze milioanelor de catolici şi creştini din întreaga Americă care cred că (duminică) este doar o sărbătoare creştină, Învierea lui Isus Cristos”, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a campaniei lui Donald Trump, Karoline Leavitt.

„Preşedinţia lui Biden a trădat principiul central al Paştelui, adică Învierea lui Isus Cristos”, a denunţat „speakerul” camerei Rreprezentanţilor Mike Johnson, care a denunţat un demers „scandalos şi odios”.

BIDEN LUPTĂ „SĂ APERE DEMNITATEA ŞI LIBERTĂŢILE FIECĂRUI AMERICAN”

Casa Albă a reacţionat. Un purtător de cuvânt i-a acuzat pe rebublicani de faptul că încearcă „să ne divizeze şi slăbească ţara printr-o retorică crudă, plină de ură şi necinstită”.

Preşedintele american Joe Biden, „în calitate de creştin care sărbătoreşte Paştele în familie se bate pentru a aduna oamenii şi apără demnitatea şi libertăţile fiecărui american”, a subliniat Andrew Bates.

„Preşedintele Biden nu va abuza niciodată credinţa sa în scopuri politice sau în scopuri băneşti”, a dat el asigurări, referindu-se la faptul că Donald Trump vinde Biblia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.