Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în SUA: Un copil de 10 ani a fost condamnat pentru că a urinat într-o parcare / VIDEO

captura video
copil parcare

Revoltă în SUA: Un copil de 10 ani a fost condamnat pentru că a urinat într-o parcare

Condamnarea unui copil de 10 ani pentru că a urinat într-o parcare din Mississippi a stârnit o amplă dezbatere în SUA. Avocatul familiei și alții oameni consideră că băiatul nu ar fi fost condamnat dacă nu avea pielea neagră, potrivit Sky News.

Băiatul se numește Quantavious Eason. El a fost plasat în perioada de probă pentru trei luni și va trebui să scrie un eseu despre fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant. Decizia aparține judecătorului. Inițial, procurorii au vrut ca Eason să scrie un eseu despre decența publică, dar judecătorul l-a schimbat într-un articol despre Bryant, deoarece tânărului îi place baschetul.

Copilul a fost văzut de polițiști în timp ce urina lângă portiera mașinii mamei sale. Mașina se afla într-o parcare, iar copilul fusese lăsat singur de mama sa care se afla în cabinetul unui avocat.

Incidentul a avut loc în luna august, iar sentința a fost pronunțată săptămâna aceasta de un tribunal din Mississippi. Inițial, avocatul a cerut respingerea cazului, însă solicitarea a fost respinsă.

„M-am gândit că orice judecător sensibil va respinge complet acuzația”, a spus avocatul Carlos Moore.

El a sugerat că decizia are conotații rasiale.

„Nu cred că există un bărbat în America care să nu fi urinat discret în public. A urinat lângă mașina din spatele ușii, fără să se expună nimănui. Nu ar fi fost reținut, urmărit sau condamnat dacă ar fi fost de altă culoare, rasă”, a adăugat Moore.

Mama consideră că sentința nu a fost corectă și a relatat că în timpul primelor audieri copilul nu a fost încătușat, dar a stat într-o celulă. Și membrii unor organizații civice consideră că decizia nu are sens și critică modul în care oficialii consumă resursele contribuabililor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.