Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă într-o închisoare din Venezuela - Cel puți 46 de oameni au murit

facebook.com
SEBIN Venezuela soldati servicii

Cel puţin 46 de morţi şi un număr încă neclar de răniţi s-au înregistrat vineri în timpul unei tentative de evadare dintr-o închisoare din Venezuela, a declarat pentru EFE un funcţionar al centrului carceral, care a apreciat că numărul morţilor "va continua să crească", deoarece starea unora dintre răniţi este "extrem de gravă" potrivit Agerpres.

Revolta a început vineri la ora locală 13:00 (17:00 GMT), în Centrul Penitenciar Los Llanos (Cepello), din Guanare, localitate situată la circa 500 kilometri sud-vest de capitala venezueleană Caracas, unde ancheta continuă, a transmis pentru EFE o sursă judiciară, care nu a explicat circumstanţele în care s-au produs faptele.

În timpul revoltei, în care deţinuţii au folosit arme de foc şi arme albe, dar şi o grenadă, directorul închisorii, Carlos Toro, a fost grav rănit, fiind înjunghiat în spate şi în zona capului. Totodată, o agentă a Gărzii Naţionale Bolivariene (GNB) a fost atinsă de şrapnel provenit de la o grenadă aruncată de unul dintre deţinuţii implicaţi în revoltă.

Răniţii grav au fost transportaţi la un spital din regiune, iar morţii au fost transferaţi la o morgă improvizată în apropierea închisorii, în localitatea Guanare, statul Portuguesa, unde urmează să fie identificaţi, iar apoi vor fi anunţate rudele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.