Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă într-un centru de migranți din Malta: Un poliţist a fost rănit şi mai multe automobile au fost incendiate

Un poliţist a fost rănit şi mai multe automobile au fost incendiate în cursul unei revolte a migranţilor aflaţi într-un centru de detenţie din Malta, transmite Reuters.

Violenţele au izbucnit duminică noaptea la fosta cazarmă a armatei britanice de la Hal Far, în apropierea aeroportului din La Valletta.

Migranţii au preluat controlul asupra unei părţi a complexului, dar, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, situaţia a fost readusă sub control la primele ore ale dimineţii.

Centrele de primire şi reţinere a migranţilor în Malta se află sub presiune odată cu sosirea câtorva sute de persoane în cursul verii.

Mulţi dintre aceşti migranţi au fost aduşi în Malta în urma acordului de repartizare încheiat cu alte state din Uniunea Europeană, dar majoritatea se află în continuare pe insulă, punând presiune pe capacităţile limitate de primire.

Potrivit martorilor, migranţii de la Hal Far au incendiat mai multe camere, precum şi automobile aparţinând personalului. O maşină a poliţiei a fost asemenea avariată.

Poliţia a informat că unul din membrii săi a fost rănit uşor.

Nu este clar cum a început incidentul, dar, potrivit unor martori, un conflict a izbucnit după ce unii migranţi au refuzat să intre în centru, iar situaţia a scăpat de sub control.

Statele Uniunii Europene sunt în dezacord cu privire la modul în care să gestioneze situaţia migranţilor şi refugiaţilor care ajung pe teritoriul UE începând din 2015.

Malta şi Italia, ţări din prima linie a acestui val, se plâng de multă vreme că sunt lăsate să se descurce singure cu sutele de mii de migranţi care au traversat Mediterana în ultimii ani în căutarea unei vieţi mai bune în Europa.

Miniştrii de interne din câteva ale UE, printre care Malta şi Italia, au declarat luna trecută că au ajuns la un acord în privinţa unui nou plan de distribuire a migranţilor salvaţi pe mare, menit să atenueze povara asupra statelor din sudul Europei.

Cu toate acestea, guvernele de la La Valletta şi Roma au încercat fără succes în această lună să ralieze mai multe state la acest plan de relocare a migranţilor între ţările UE, la care mai participă Franţa şi Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.