Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă la Maternitatea Giulești, după ce internările au fost sistate:Nu suntem o țară în care oamenii să fie conștienți de importanța măsurilor minime

mediafax.ro
maternitate

Angajații români nu sunt conștienți de măsurile minime care trebuie luate în privința muncii pe care o desfășoară, spune Doru Pană, reprezentantul Maternității Giulești, subliniind totodată că momentan nu există niciun vinovat pentru infecțiile cu stafilococ auriu din instituție, scrie Mediafax.

„Nu vreau să iau apărarea nimănui, ideea este că fiecare e responsabil la locul de muncă de ceea ce face şi cum face lucrurile. Este foarte important ca fiecare om să-şi înţeleagă importanţa muncii, chiar dacă nu pare extraordinară. Din nefericire, după cum ştiţi noi nu suntem o ţară în care oamenii să fie foarte conştienţi de importanţa muncii pe care o fac și cât de importante sunt niște măsuri minime. Nu pot spune că avem un vinovat, nu am depistat un vinovat (...) Nu avem nişte rezultate definitive la problele luate la DSP”, a declarat Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești).

Precizările vin după ce Directia de Sănătate Publică București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București să sisteze internările începând de vineri, anunță Ministerul Sănătății.

"Conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească", transmite Ministerul Sănătății.

Citește și: Scandalul ia amploare - Maternitatea Giulești reacționează după ce a fost închisă: 'Legea în România nu apără personalul medical'

Pe măsură ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise și se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

"Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific și probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru întreg personalul unității sanitare, precum și pentru toți pacienții internați în unitatea sanitară. În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienții internați vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Maternităţii Giuleşti spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluşi născuţi la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajaţii depistaţi cu infecţia respectivă urmează tratament şi activează în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.