Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ la vârful PNL. Vicepreședinte PNL: NU e în regulă cum s-a făcut. NU suntem yesmeni/ VIDEO

medicalexpress.gr
lovitura on strike

Tensiunile interne nu contenesc în PNL după ce Marian Munteanu a fost desemnat OFICIAL candidat al partidului pentru Primăria Generală. După reacțiile dure ale lui Theodor Paleologu și Adriana Săftoiu, a venit rândul unui influent vicepreședinte al partidului. (provine din vechiul PNL).

Vezi și: Klaus Iohannis se dezice de orice implicare în nominalizarea lui Marian Munteanu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a criticat dur azi în cadrul unei conferințe de presă felul în care PNL București l-a desemnat pe Marian Munteanu ca și candidat:

"Nu vreau să discut despre persoana sau personalitatea Marian Munteanu. Evident, câtă vreme este candidatul PNL la Primăria Generală a capitalei, va avea parte de tot suportul meu în orice împrejurare în care pot să ofer acest suport.

Vreau însă, pentru că nu suntem un partid de yesmani, să spun foarte clar că modul în care s-a întâmplat lucrurile în această ultimă perioadă la nivelul conducerii naționale nu e în regulă. Există foruri statutare în acest partid și aceste foruri trebuie consultate înainte de a se anunța public ce decid un număr de persoane, nu știu câte sunt, nu știu nici cine sunt, și există obligația de a se deschide o competiție internă cu acceptarea în competiție și a unor persoane, personalități dinafara partidului chiar dacă timpul ne presează și nu era prea mult timp la dispoziție pentru așa ceva.

Se puteau lăsa cinci zile pentru a se vedea cine din partid dorește să candideze la funcția de primar general al capitalei, cine dinafara partidului vrea să vină alături de PNL și să-și asume cine va fi candidat, printre aceștia putea fi și Marian Munteanu.

Apoi ar fi trebuit să se facă o analiză și aceasta nu la nivel de grup sau grupuleț, ci la nivel de for statutar și apoi să se iasă în public să se comunice care este opțiunea.

Nu ar fi fost timp pentru o abordare ultraelaborată, dar, în câteva zile, s-ar fi putut proceda, consider eu, puțin mai deschis. Nu este un sentiment confortabil pentru foarte mulți colegi, membri PNL, să vadă cum se iau deciziile importante în PNL de azi. Nu discutăm de persoană, Marian Munteanu are parte de aprecierea mea.

Nu discut personalizat. Noi suntem o instituție serioasă, PNL. Într-o instituție serioasă nu se procedează în maniera în care s-a procedat. Dincolo de asta, înțelegem că nu trebuie să primeze orgolii personale, că nu trebuie să ne apucăm acum să creem tensiune în partid, trebuie să fim uniți, să ne pregătim campania electorală. Dar a fi uniți nu înseamnă să nu spunem ceea ce, în anumite momente, chiar este de spus. Acum eu am considerat că trebuia spus ceea ce am spus.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.