Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă pe Facebook împotriva lui Klaus Iohannis: 'Îmi pare rău că v-am votat'

Reuters
iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, se confruntă, de aproape 18 ore, cu o revoltă online fără precedent de la preluarea mandatului. Afirmațiile șefului statului legate de trustul Intact au generat un val de peste 3.000 de comentarii negative pe pagina sa de Facebook și numărul acestora crește în fiecare minut. În această dimineață, Klaus Iohannis pierduse peste 5.000 de like-uri, potrivit paginademedia.ro. Președintele a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru ''banale motive administrative'', criticând abordarea ''heirupistă'' a ANAF.

În prima revoltă împotriva lui Klaus Iohannis pe pagina de Facebook a președintelui, persoanele care-i urmăresc activitatea spun că și-au retras like-ul, menționează că este pentru prima oara cand le pare rau ca l-au votat, îi reproșează că incită la nerespectarea legii în cazul ANAF-Antena 3 și îi transmit ca reprezinta "o 'cruntă dezamăgire'. În mare parte, internauții i-au reproșat lui Iohannis că uită când Antena 3 l-a atacat în campania prezidențială. Este pentru prima oara cand 'generația Facebook', care a contribuit la alegerea lui Iohannis în funcția de șef al statului, reacționează într-o asemenea manieră împotriva președintelui.

De unde a pornit controversa: VIDEO Iohannis despre acțiunea ANAF împotriva Antenei 3: O acțiune heirupistă

O parte din cele peste 3.000 de comentarii de pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis:

- Bogdan Lebada: Domnule Presedinte, este prima data cand dezamagiti cu adevarat!!! Cunosc destule cazuri de executari, si pentru niciuna nu am vazut dand "explicatii" premierul tarii si nici pe presedinte promitand ca se vor gasi solutii! Acele 60 de milioane sunt banii cetatenilor acestei tari, de care ar trebui sa se bucure...in invatamant, autostrazi, sanatate, etc., chiar si dupa un an si sase luni de la hotararea definitiva. Pacat ca ati decis sa dezamagiti acei oameni care au facut diferenta intre turul 1 si turul 2 de alegeri prezidentiale!

- Bogdan Budeș: Domnule președinte, mi-ați trădat toată încrederea, toată sinceritatea și toate speranțele pe care le-am avut în noiembrie 2014. Eram acolo, în Pța Universității, printre cei care cîntau de bucurie. Nu vă cutremură rușinea pentru declarația de azi cînd vă gîndiți la seara aia? Vă sîcîie vreun pic rușinea? Cu maximă dezamăgire, un votant înșelat.

- Sergiu Martin: Pentru prima oara pot spune sincer ca incepe sa imi para rau ca v-am votat. Cum sa atacati ANAF-ul si sa luati apararea manipulatorilor si minicinosilor de la Antena3?! Doar perfidul de Tariceanu a mai avut tupeul sa faca declaratii similare celei facute de dvs - aici nu vorbim de libertatea de exprimare domnule Presedinte, ci de libertatea si respectarea justitiei! Prin declaratia de astazi ati dat o palma tuturor oamenilor cu spirit civic care v-au votat si si-au pus increderea in dvs. Dezamagitor!

- Marius Ursu: Va multumesc in numele zecilor de mii de romani din Diaspora pentru flegma aplicata astazi. Ne-ati demonstrat ca nu degeaba am stat la cozi infernale sa va votam, riscand joburi, sanatate si sume de bani. Sa ne anuntati cand sa intoarcem si obrazul celalalt, atunci cand veti calca in studiourile Grivco.

- Călin Vălean: Pentru prima data imi pare rau ca v-am votat. E grav ca un presedinte sa nu inteleaga ca ANAF nu a ingradit dreptul la libera exprimare ci doar i-a rugat frumos sa emita din alta parte. Mii de antreprenori au conturile blocate de ANAF in fiecare luna pt 1 zi de intiriziere, dar faptul ca statul roman a aminat 1 an si ceva poprirea bunurilor unui condamnat ce a adus prejudicii de 60 de milioane de euro nu v-a facut sa va nelinstiti si sa „urmariti atent desfasurarea” acestui lucru.

- Cristina Popa: Domnule Iohannis, în seara în care și eu v-am ales președinte, am fost la un superb spectacol de operă. Pe la ora 22,00, după reprezentație, nu m-am dus acasă. Eram elegant și subțire îmbrăcată, aveam tocuri de 10 cm și cu toate astea am străbătut tot Iașul alături de oamenii care ieșiseră în stradă să se bucure și să vă scandeze numele! Știți ce înseamnă pentru o femeie să meargă două ore pe tocuri, noaptea, la câteva grade peste zero, când știe că nimănui nu-i pasă și nimeni n-o va observa sau admira? Vă spun eu: înseamnă mult! Dacă iubitul meu mi-ar fi cerut în acele circumstanțe să ne plimbăm de romantici prin oraș, i-aș fi spus că are chef să ne certăm. Acuma eu stau să mă întreb: pentru ce-am făcut asta? Pentru un om banal, care mă vinde fără rușine? Pentru un om care vinde speranțele unei țări întregi? Pentru un om care vinde credibilitatea justiției pe treizeci de arginți și câțiva votanți anteniști în plus? E degeaba, domnule președinte, ca plimbarea mea pe tocuri. E degeaba, fiindcă al doilea mandat nu mai pupați. Nu sunt sigură că-l terminați în funcție nici pe actualul! Păcat de pantofii mei eleganți și de speranțele unei întregi generații. Iar ne-am luat țeapă!

- Vlad Andrei: Astia de la a3 v-au facut vanzator de copii si azi veniti cu declaratia asta?! Incredibil..pa pa 2019

- Alexandru Nita: domnu presedinte, herr ficus, nu ti-e rusine de toti tinerii aia frumosi care au iesit in strada in noiembrie 2014 manifestand pentru o schimbare? nu? asa credeam si eu. rusine sa iti fie pentru ziua de azi si pentru inca niste sperante ingropate odata cu alegerea matale in functia pe care nu o meriti si la inaltimea careia nu te ridici. spor domnu presedinte, dracu sa te mai aleaga peste 4 ani.

- Ioana Galan: Sunt extrem, dar extrem de dezamagita! Nu, nu ne-am luat tara inapoi deloc! Ba, dimpotriva!  Nu doresc sa-i fie pus pumnul in gura nici unui reprezentant al presei, sub nici o forma, indiferent de nivelul deontologic pe care-l au acestia.  Doresc, in schimb, sa fie respectate legile in tara asta de catre TOTI cetatenii ei, indiferent de asa zisul statut social pe care-l au, mama ma-sii de legi! Care, culmea, tot de catre voi sunt facute!! Dezamagire crunta!

- Natalie Ester: E pacat sa va fie mai frica de Antene decat de oamenii cinstiti si inteligenti. Suntem mult mai periculosi decat jigodiile alea vandute. Reparati-va greseala. Urgent.

- Ina Gabriela Funețan: Respectarea legii e "heirup"? "Banale motive administrative"? De ce nu ați fost așa tăios cînd umblau inspectorii ANAF prin restaurante să numere bacșișul chelnerilor? De ce nu vi s-a părut "heirupistă" taxarea persoanelor fără venituri? De cînd, d-le Iohannis, e președintele țării un protector al unui trust privat de presă?

- Dan Florian: S-a strigat bine "PSD PNL / Aceeasi mizerie". Azi ati demonstrat cu varf si-ndesat ca "Romania bunului simt" nu mai incepe de la presedintie. Singurul motiv pentru care folosesc pers a 2a plural e respectul pentru varsta dumneavoastra. In rest reprezentati o crunta dezamagire.

- Cristi Marin: Domnule klaus desi te-am votat si am si avut incredere in tine te invit respectuos sa te duci la antena 3 ca de acolo o sa mai iei voturi de acum. PNL s-a lins pe bot la alegerile astea. Antena 3 o sa voteze cu PSD, iar noi cei de drepata o le-o dam in gura marelui PNL. Sa ai o zi buna. Vezi poate te invita Gadea pe la el in emisiune.

- Ionica Tanase: Cum puteti spune ca actiunea pentru evacuarea celor de la antene este "heirupista" cand verdictul impotriva lui Voiculescu este dat din 2014 si pana in prezent s-au recuperat doar 1% din prejudicii? Cum puteti sa faceti aceste afirmatii in loc sa va sprijiniti premierul si tot guvernul dealtfel pentru actiunea respectiva? Trebuia, pana acum, sa trageti la raspundere ANAF-ul ca nu au recuperat mai mult din prejudicii si nu sa amanati si sa permiteti functionarea unui trust cu probleme financiare si administrative? Ati tergiversat, ia-ti lasat sa "latre" aproape 2 ani si uite unde s-a ajuns!

- Dan Popa: D-le Iohannis, prin lovitura data astazi ANAF-ului, ati dat o lovitura mortala statului de drept si Justitiei. Prin aceasta, v-ati indepartat si mai mult de cel de-al doilea mandat. Va spune asta cineva care v-a sustinut intru totul, pana astazi, incasand lovituri din toate partile pentru asta. Sunteti o mare deziluzie pentru diaspora, cea care, pana la urma, v-a dat acest mandat. Ei bine, noi v-am urcat pe tron si tot noi va vom da jos!

- Anca Malaiu: Nu regret votul meu din 2014, dar ziua de azi m-a facut sa regret profund increderea acordata. Prin gestul de azi dl Iohannis nu ne-a tradat doar pe noi, s-a tradat pe el insusi. Dar azi ne-a pierdut pe multi care inca mai credeam. Rog adminii acestei pagini sa urmareasca numarul de like-uri al paginii. Unlike si mai departe pentru mine, dar stiu sigur ca nu sunt singura. Poate ii traduceti domnului presedinte ce inseamna asta.

- Iakab Tiberiu: De azi inainte pentru mine veti fi un nimeni la fel ca si restul politicienilor de 2 bani din tara aceasta. Ar trebui sa va fie rusine pentru ca lumea va votat cu speranta ca veti schinba ceva ca pana la urma sa va dati arama pe fata si sa se vada faptul ca sunteti exact ca si restul dobitocilor care au stat la carma tarii in ultimii 26 de ani. Va repet ati devenit un nimeni.

- Cezar Constantin Stimate Klaus Iohannis. Nu ti-e rusine? Ti-ai dat masura, cu toate ca nu era greu de ghicit cine esti, dupa episoadele Grivco si dupa consilieri ca Mihalache. Cum dormi noaptea si cum te uiti la cei apropiati dupa ce antena3 si mizerabilii pe care-i speli acum ti-au terfelit familia si te-au tarat in noroi ca ultimii securisti?

Acum nu mai mananci copii?

Acum nu mai vinzi copii pentru organe?

Acum nu mai esti omul lui Soros?

Acum nu mai vinzi Ardealul la unguri?

Acum nu mai ai 6 case din bani furati?

Antena3 conduce Romania!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.