DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

REVOLTA tinerilor: scrisoarea generației care nu mai acceptă dezastrul din sport

absolventi

Tinerii din mai multe ONG-uri sau organizații sindicale lansează o scrisoare publică prin care solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru redresarea sportului de masă din România.

Citește și: Băsescu a ales să fie Garantat Vanghelie. Ultima 'achizitie' a PMP/ SURSE

Citește și: Traian Băsescu spune ce se întâmplă, în realitate, cu DNA: Ce au pățit procurorii

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Vezi și: Alina Petre, despre Traian Băsescu: 'Eu nu am spus nimic despre amantele lui, deși aș fi putut'

”Da, suntem tineri și nu vrem lucruri speciale, nu cerem nimic absurd. Ne dorim să trăim normal, să studiem și să învățăm, șlefuindu-ne mintea, făcând în același timp mișcare, educație fizică și sport,  pentru sănătatea noastră.  Ne dorim ca, înbinând necesitatea cu plăcerea, să ne dezvoltăm plenar, integrându-ne și răspunzând tuturor cerințelor societății. Atât ideea de autodepășire, cât și cea de depășire, specifice rasei umane, ne ține angrenați într-o permanentă competiție, ne determină să luptăm pentru ceva și de ce nu, pentru socializare. Ne place, totodată, și competiția, fiindcă ne determină să luptăm pentru ceva. Și, dacă în sport nu există competiție, atunci unde?

Participăm, din când în când, invitați la competiții unde este nevoie de noi pentru acel sponsor care aduce un venit organizatorului, însă pe când o competiție a noastră? O competiție a tinerilor sau a studenților?

Ne-am dori să simțim că aparținem și noi unei competiții care să vină în întâmpinarea noastră, motivându-ne să devenim mai buni, mai apreciați de colegi sau de cei care vin și ne privesc cu drag.

Ne dorim să fim învățați, îndrumați de către acel profesor sau antrenor care să își dorească de la noi să participăm, apoi să câștigăm. Care să ne învețe să câștigăm, dar, mai ales, să și pierdem. Care să ne învețe ce înseamnă respectul față de coleg, față de cel care ne arbitrează, față de adversar și mai ales față de sportul practicat.

 

Nu ne sperie sau supără rezultatele sportivilor noștri prezenți la Jocurile Olimpice de la RIO, suntem chiar onorați că aceștia au participat și reprezentat țara noastră în modul cel mai onorant cu putință, luptând în fiecare bătălie pentru a fi primul. Ne bucurăm pentru acest lucru și îi felicităm din suflet, indiferent de rezultatele acestora.

Cu toate acestea, fără să fim ascultați în adevăratul sens al cuvântului, fără a fi chemați la masa negocierilor ce ne privesc direct și, mai ales, fără să ni se dea șansa nouă, tinerilor, de a ne exprima opiniile privind revigorarea sportului de masă, cu precădere a sportului școlar și universitar, vor fi, în viitor, generații de tineri afectați și, implicit, ne va lipsi aurul câștigat de viitorii sportivi.

Am propus atât de multe soluții sau activități ce demonstrau o viziune amplă a noastră, a tinerilor, ca voce a societății civile sau ca glas ce sună uneori a disperare, însă fără rezultat, din păcate, toate acestea ajungând doar o simplă hârtie ce ocupă un loc într-un sertar al celor care ar trebui să fie lângă noi, dar, mai ales, pentru noi.

Când se va înțelege de către cel care are puterea de a decide asupra prezentului și viitorului nostru că ne dorim să fim ascultați, să se țină cont de nevoile noastre exprimate, să ne sprijine în a ne consolida identitatea noastră ca tânăr și student prin sport, să ne susțină în reprezentarea țării noastre la diferite ramuri sportive la noi acasă sau în afara granițelor, atunci vom putea spune că s-a făcut primul pas spre normalitate și, mai ales, spre un viitor previzibil.

Dragi decidenți, uitați-vă la noi, elevii și studenții, fiindcă de aici începe să se contureze un viitor pentru societatea românească, un viitor al celor care ne pășesc pe urme și, mai ales, un viitor plin de onoare și respect al celor care au fost lângă noi în prezent. De aceea, vă propunem să fiți alături de noi în dezvoltarea unei identități a ”sportivului educat”, a unei identități privind sportul în școală și universitate, dar, mai ales, asupra unei identități a elevului sau studentului prin sport.

Nu! Nu suntem medaliați mondiali sau olimpici, dar vrem să practicăm un sport!

Ne ajutați?

 

Semnatari:

Asociatia Student Sport – Adrian Socaciu, presedinte

Consiliul National al Elevilor – Vlad Stefan, presedinte

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania – Vlad Chereches, presedinte

Consiliul Tineretului din Romania – Mihai Dragos, presedinte

Organizatia de Tineret a Blocului National Sindical – Marin Florian, presedinte

Asociatia Tinerilor Bucuresteni – Ionut Mirea, presedinte”, se arată în scrisoarea deschisă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.