Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta unui medic: 'Eu sunt extrem de dezamăgit. Adică să ai tratament, să ai armă împotriva virusului şi să vezi cum mor oamenii în jurul tău ...'

Getty Images
medici

Medicul Radu Crişan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, spune că este absolut dezarmant să vadă cum pe rețelele de socializare se militează împotriva vaccinării cu „neadevăruri”, „argumente absurde” și „enormități”, iar oameni internați cu COVID-19 nu cred în existența virusului.

''Oamenii trebuie educaţi, să ştie adevărul, să ştie cifrele, şi să îşi ia informaţiile din locurile sau de la persoanele care au un cuvânt de spus, spre deosebire de aceste 'vedete' de pandemie care încearcă să îşi crească vizibilitatea spunând nişte neadevăruri şi repetând încontinuu nişte mesaje absolut false. Din nefericire, unii, parte dintre cei care nu cred, fac băşcălie şi aduc tot felul de argumente absolut absurde, vor vedea în jurul lor drame din acestea. Cu siguranţă că vom auzi şi mai mult că nu avea COVID, nu există, au făcut medicii ceva. Mai absurd decât să crezi că ajungi într-un spital şi ţi se grăbeşte moartea pentru simplul motiv ca să, nu ştiu, să iasă la statistică, sau cum se scrie că sunt omorâţi oameni în spitale doar ca să .... Mai absurd decât atât nu am cuvinte. (...) România este una dintre ţările care previne cel mai puţin, în care oamenii nu mai au încredere în autoritatea academică, (...) oamenii se uită la persoanele care îşi afişează bogăţia, îşi afişează averea, nu la cei care îşi afişează cultura şi eticheta morală'', este de părere dr. Crişan Dabija.

Şi ceea ce se întâmplă în social media îl nemulţumeşte pe medicul ieşean.

''În social media este o problemă mai veche a poporului nostru, care trecând prin anii aceştia de comunism, nu mai are aşa multă încredere în autoritatea academică. Şi atunci "ştie ei mai bine". Probabil că lipsurile îndelungate din toate domeniile, chiar şi în domeniul medical, unde oamenii nu aveau acces, nu aveau medicamente, am tratat cu leacuri băbeşti, acum toată lumea ştie mai bine. Eu sunt extrem de dezamăgit. Adică să ai tratament, să ai armă împotriva virusului şi să vezi cum mor oamenii în jurul tău .... Fiecare are sau va avea pe cineva care nu crede, nu se vaccinează pentru că medicii fac mai ştiu eu ce porcării care se aud în social media, dar sunt nişte enormităţi, nişte absurdităţi, iar aceste persoane vor face o formă de COVID-19 care poate fi agresivă, nu avem de unde să ştim cum ne manifestăm în faţa acestei boli, pentru că unii pot avea forme uşoare, alţii pot fi asimptomatici, alţii au făcut forme foarte grave, alţii au murit. Unii se conving cumva, iar alţii nici aşa nu sunt convinşi până nu trec ei înşişi. Spre exemplu, oameni internaţi la noi în spital, deşi se simţeau foarte rău, tot nu credeau că sunt bolnavi de COVID, credeau orice altceva. Este absolut dezarmant'', precizează acesta.

Spitalul de Pneumologie tratează absolut toţi bolnavii, vaccinaţi, nevaccinaţi, care cred sau nu cred - a fost mesajul transmis de Radu Crişan Dabija.

''Indiferent de starea în care ajung încercăm să îi tratăm cât se poate de bine şi cu toate resursele noastre, fie că are COVID sau nu are COVID, pentru că noi tratăm şi non-COVID. Dar este extraordinar de frustrant să vezi câte resurse se folosesc sau că personalul medical este epuizat, să vezi câte resurse se cheltuie şi câte eforturi se fac pentru a menţine aceşti oameni în viaţă, să îi tratăm şi să îi externăm sănătoşi, iar pe de altă parte să fie oameni care să considere că spitalele sunt goale, că medicii câştigă nu ştiu ce sume de bani, că de fapt boala aceasta nu există, că de fapt e aşa, o conspiraţie. Totul este anapoda. Deci, dintr-odată, medicii din lumea întreagă au hotărât să ţină spitalele goale, să inventeze o boală, şi guvernul să-i plătească pentru asta. Absurditatea acestor afirmaţii e cu atât mai mare atunci când vedem că acest curent a luat o amploare absolut terifiantă'', mai spune medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.