Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ ZECI de parlamentari britanici CONTESTĂ pașaportul de vaccinare

stiri.md
AstraZeneca vaccin

Peste 70 de parlamentari britanici şi-au exprimat opoziţia faţă de introducerea aşa-numitelor 'paşapoarte de vaccinare' pe care guvernul de la Londra le ia în considerare pentru a contribui la redeschiderea economiei în contextul ridicării graduale a restricţiilor impuse în contextul COVID-19, transmite Reuters.

Executivul britanic analizează propunerea ca accesul oamenilor în locuri aglomerate, precum baruri şi arene sportive, să fie condiţionat de dovada vaccinării anti-COVID-19, premierul Boris Johnson declarând că probabil un certificat va fi necesar pentru călătoriile internaţionale, conform Agerpres.

Citește și: Andrei Caramitru, despre cei care REFUZĂ vaccinarea: Să li se dea făină, ulei și 50 de lei și UITĂ TOT

Johnson a spus vineri că o combinaţie de factori de imunitate - dacă persoana respectivă a avut COVID-19, a fost vaccinată sau a fost testată negativ - ar spori încrederea mediului de afaceri.

Totuşi, perspectiva emiterii unor 'paşapoarte de vaccinare' a dus la sporirea îngrijorării în rândul opoziţiei, dar şi în interiorul Partidului Conservator.

''Ne opunem folosirii discriminatorii şi discordante a certificatului COVID în scopul negării accesului indivizilor la serviciile generale, afaceri sau locuri de muncă'', indică o declaraţie semnată de peste 70 de parlamentari britanici din întregul spectru politic.

Potrivit 'foii de parcurs' concepute de guvern, în cursul acestei luni barurile vor putea servi clienţii în spaţii deschise, alte restricţii urmând a fi ridicate la jumătatea lunii mai, înainte ca toate măsurile să fie ridicate la finalul lui iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.