Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Ce pun unii producători în LAPTE ca să îi ÎNȘELE pe cumpărătorii români

lapte

Oile și caprele au lactație în primăvară, astfel încât, în această perioadă, nu ar trebui să existe pe piață lapte și brânză proaspătă de oaie sau de capră, a avertizat vineri, Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România, într-o conferinţă de profil.

“Atenționez consumatorii, pentru a nu fi înselați, că oile au lactație abia din primăvară și caprele la fel, astfel încât nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră. Am văzut telemea de oaie proaspătă de oaie în piață, în Drumul Taberei, ceea ce m-a făcut să cred că a trecut doar laptele pe lângă acea oaie și era lapte de vacă cu puțin miros de oaie. Laptele de vacă și laptele de oaie au un miros specific”, a susținut oficialul patronatului.

Citește și: EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Cu toate acestea, potrivit lui Dorin Cojocaru, unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în laptele de vacă pentru a-i da miros și, astfel, înşela consumatorii.

“Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru că mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd. Am văzut în practica mea de 20 de ani, că sunt unii mici producători sau centre de colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie”, a avertizat el.

Citește și: Klaus Iohannis a decorat-o astăzi- Cine este cea care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu

Președintele Patronatului Laptelui din România a mai spus că, în cadrul hipermarketurilor și în comerțul civilizat, nu se practică aceste lucruri, întrucât atât producătorii, comercianții, cât și autoritățile controlează marfa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.