Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR - Instrumentar ruginit, pereți scorojiți, aparate defecte într-un spital din România: 'Infecțiile nosocomiale sunt în floare'

Europa FM
doctor medic spital

Chiuvetă din tablă de alamă ruginită, o improvizație în care se aruncă ilegal sânge contaminat, aparate de sterilizare defecte, instrumentar ruginit și pereți scorojiți sunt descoperite într-o sală de operație a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, spune că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este „dezastru”, fiind evident că se încalcă norme de igienă minimale și mai multe ordine de ministru.

Acesta susține că procedurile de dezinfecție nu sunt respectate, iar pacienții sunt introduși în sală „ca în abator, unul după celălalt, fără să se țină cont de nevoia de a curăța suprafețele contaminate”.

„Așa arată sala de Ortopedie-Traumatologie din interiorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș. Infecțiile nosocomiale sunt în floare în această secție”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Acesta acuză că instrumentele cu care se operează au peste 20 de ani vechime, dar și mai grav este faptul că se resterilizează și de 15-20 de ori materiale de unică folosință cum ar fi, cauterele și sistemele de aspirație.

Ludovic Orban anunță data alegerilor locale: la nivelul actual al infectărilor cu siguranță organizăm alegerile

Deputatul a precizat că pereții sălii de operație sunt scorojiți, spațiile de depozitate ale materialelor sanitare sunt înguste și dezorganizate, mopurile agățate pe perete sunt brand de spital românesc, instrumentarul este vechi și ruginit, iar în sala de operații este și o chiuvetă din tablă de alamă ruginită, o improvizație unde se aruncă ilegal sângele contaminat după operații.

„Secția de Ortopedie-Traumatologie este raiul șpăgilor și șeful acestei mașinării de făcut bani este doctorul Tiberiu Bățagă. Despre modul în care formează un clan, împreună cu soția sa, șefa secției de Gastroenterologie, am mai vorbit acum câteva zile”, a arătat Ungureanu.

Acesta l-a acuzat pe Vasile Cepoi, șeful ANMCS, care a emis acreditarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, că a evitat să vadă acel spațiu pentru că i s-a comunicat de la partid că trebuie să „închidă ochii și i-a închis”.

„Inspectorii Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate nu au intrat în această sală de operație și au evitat să mai intre în altă sală. Ce contează pericolul la care sunt expuși deopotrivă bolnavii și personalul care lucrează în acest coteț? Șpaga să vină”, a mai scris deputatul.

Ungureanu l-a acuzat și pe managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, Claudiu Puiac, că este „este o tămâie de partid care nu și-a propus să deranjeze niciun clan din spital de teama pierderii scaunului călduț de sub fund”.

Managerul Claudiu Puiac a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că îl invită pe Emanuel Ungureanu la o discuție oficială, dacă dorește să afle problemele cu care se confruntă spitalul din Târgu Mureș.

„Altceva nu am de comentat. Mi se pare normal ca întâi să port o discuție cu domnul deputat”, a spus Puiac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.