Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR: Jurnalistă olandeză, arestată în Turcia pentru afirmaţii despre Erdogan

erdogan

O jurnalistă olandeză de origine turcă, Ebru Umar, a fost arestată de poliţie în noaptea de sâmbătă spre duminică la domiciliul său din Kusadasi, o staţiune balneară din vestul Turciei, pentru câteva tweet-uri ce l-au vizat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a indicat aceasta pe contul său de Twitter, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Eu nu sunt liberă, vom merge la spital" pentru un examen medical înainte de a ajunge în faţa procurorilor, a scris jurnalista. 

Ministerul de Externe olandez urmăreşte îndeaproape acest caz, a relatat agenţia de presă olandeză ANP, care precizează că Ambasada Olandei la Ankara "a contactat-o personal pe jurnalistă după arestarea sa". 

Autorităţile turce nu au fost imediat disponibile pentru un comentariu cu privire la cazul respectiv, notează AFP. 

Ebru Umar a scris recent o analiză foarte critică la adresa omului forte al Turciei în cotidianul Metro. În acest articol, ea cita în special, în susţinerea acuzaţiilor sale împotriva lui Erdogan, un e-mail trimis de Consulatul General turc la Rotterdam către turcii care locuiesc în zona Rotterdamului, cerându-le să raporteze orice insultă exprimată pe reţelele de socializare împotriva şefului statului turc.Acest e-mail a provocat o controversă. Consulatul a invocat ulterior o "neînţelegere". 

Procesele pentru insultă la adresa lui Erdogan s-au înmulţit de la alegerea sa la conducerea statului în august 2014, semn al unei derive autoritariste, în opinia criticilor săi. 

Aproape 2.000 de proceduri judiciare au fost lansate în Turcia, vizând deopotrivă jurnalişti şi artişti, precum şi simpli cetăţeni.

Vezi şi: Ruşine colosală încasată de americani: Oamenii lui Vladimir Putin i-au dat în fapt / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.