Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Raportul în cazul incendiului din clubul Colectiv NU va fi făcut public

club colectiv lumanari

Raportul specialiștilor în cazul incendiului din clubul Colectiv nu va fi făcut public! E decizia revoltătoare care sfidează opinia publică din România. Raportul întocmit de specialiști nu va fi dat publicității de aceștia. Doar Parchetul General poate decide dacă românii vor afla vreodată cauzele celei mai mari tragedii de la Revoluție încoace.

Toate resursele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani sunt dedicate muncii la raportul de expertiză în cazul clubului ''Colectiv'' din București, a declarat luni directorul INSEMEX, George Artur Găman.

Acesta a precizat că nu există întârzieri în elaborarea raportului, documentul urmând să fie predat Parchetului General la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lui februarie.

Citește și: Ea e femeia care i-a înfundat pe primarul Iașiului, Nichita, și pe patronul UTI, Urdăreanu

''Termenul de execuție este unul rezonabil, având în vedere că ne-am focusat, cu celeritate, pe această lucrare. Toate resursele Institutului au fost alocate pentru această expertiză tehnică. În condiții normale, în alte țări, s-a întâmplat să dureze și doi ani toată ancheta. (...) Nu s-a întârziat absolut deloc', a afirmat directorul INSEMEX Petroșani.

El a menționat că raportul de expertiză este ''proprietatea'' Parchetului General, motiv pentru care instituția în cauză este și cea care este îndreptățită să dea publicității rezultatele. ''Parchetul General este proprietarul raportului de expertiză. Tot dânșii pot face public raportul de expertiză', a spus George Găman.

Citește și: Dacă Donald Trump e sărit de pe fix, iată cum e purtătoarea lui de cuvânt! Indiciu: o cheamă Katrina / VIDEO

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Citește și: A fost arestată după ce și-a tatuat copiii minori: Ce le-a scris pe corp e NEBUNIE totală

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ''la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv', prin reproducerea evenimentului specialiștii încercând să determine mecanismul de declanșare a incendiului și de propagare a acestuia. Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

21 de răniți în incendiul de la Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate, a informat luni Ministerul Sănătății.

În spitalele din București sunt internate trei victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015, una dintre acestea fiind în stare critică.

Citește și: FOTO HOT O prezentatoare celebră a fost fotografiată în sânii goi

Astfel, la Spitalul de Urgență din București sunt internați doi pacienți, iar la Spitalul CC Iliescu un pacient.

În spitalele din străinătate se află internați 18 răniți în incendiul de la Colectiv, iar alți doi sunt în tratament ambulatoriu.

În Austria sunt internate două persoane în stare stabilă, în Belgia opt persoane în stare stabilă, în Olanda două persoane în stare stabilă și o persoană în tratament ambulatoriu, în Germania două persoane internate, în stare stabilă, dintre care un cetățean german. Tot în Germania un pacient este în tratament ambulatoriu.

Citește și: După jurnalista de la Antena 1, o altă ziaristă a murit

De asemenea, în Marea Britanie sunt internate trei persoane în stare stabilă, iar în Israel o persoană în stare stabilă.

Până în prezent, au fost externați 78 de pacienți care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate.

În urma incendiului din data de 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în străinătate, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.