Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Șefa UPU Ploiești RECUNOAȘTE: medicii au ajuns DEJA să aleagă cine este lăsat să MOARĂ de coronavirus

CJ Iași
spital

Se întâmplă în România, în plină pandemie, la câteva săptămâni după alegerile locale și după deschiderea școlilor. Medicii au ajuns deja să aleagă pe cine lasă să moară fără tratament de coronavirus, din cauză că locurile de la ATI sunt prea puține. O spune chiar mediciul primar Violeta Tănase, şefa UPU, de la Spitalul Judeţean Ploieşti. De câteva săptămâni, cadrele medicale sunt nevoite să decidă ce pacienţi cu COVID-19 să salveze fiindcă nu mai sunt locuri deloc la secţia de Terapie Intensivă.

Citește și: LUPTA Biden - Trump ajuns la un nou NIVEL - ZECI de foști ofițeri de informații ACUZĂ Rusia de implicare

"Trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat.

Întrebată dacă între un tânăr şi o persoană în vârstă l-ar alege pe tânăr pentur un pat de terapie intensivă, doctoriţa a spus că "nu știu dacă este o poziție generală a colectivului, dar eu, ca medic, da", ", a mărturisit Violeta Tănase la Digi 24.

 

"Suntem într-un moment extraordinar de greu. De câteva zile pur și simplu nu avem unde interna pacienți pe terapie intensivă. Centrul Național de Coordonare nu ne-a mai ajutat, probabil că nu a mai avut cum să ne ajute, și practic toți pacienții gravi - și nu sunt puțini - au rămas în Unitatea de Primiri Urgențe și câte 72 de ore, până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă sau s-a ameliorat starea lor, fiind îngrijiți în UPU, ceea ce este absolut anormal", a mai adăugat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.