Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIA corupției în Moldova: Au început arestările la Banca Națională / VIDEO

jurnaldevrancea.ro
catuse

Scandal imens peste Prut. Procurorii anticorupţie de la Chişinău au intrat masiv în Banca Naţională a Moldovei şi au dispus arestări masive la cel mai înalt nivel. Procuratura Anticoruptie din Republica Moldova a anuntat astazi retinerea a doi sefi de departamente din cadrul Bancii Nationale a Moldovei, dar si a fostului vice-guvernator, Ema Tabarta.

Citeşte şi: Cristi Borcea a depus cererea de DIVORȚ la judecători: Ce scrie în ea

Cele trei persoane din conducerea Băncii Naționale a Moldovei au fost reținute într-un dosar nou pornit pe faptul neglijenței în serviciu, admisă în perioada 2010-2014. Acestea ar fi permis spălarea unor sume imense de bani printr-o bancă din Republica Moldova, fiind vorba de Moldindconbank. Despre aceasta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, procurorul anticorupție, Viorel Morari, conform realitatea.md.

Citeşte şi: Casa Regală l-a refuzat pe Klaus Iohannis: Ce ar fi vrut să facă președintele / SURSE

”Fiind responsabili, contrar prevederii care spune că BNM este obligată să ia măsuri pentru a preveni spălarea banilor, au admis sau nu au întreprins acțiuni vizavi de instituția Moldindconbank, care au permis efectuarea unor tranzacții suspecte de 20 de miliarde de dolari”, a declarat Viorel Morari. Potrivit procurorului, ”temei pentru reținere a servit inclusiv declarațiile unor martori care au început a apărea după pornirea investigațiilor”. Cei trei reținuți se află în izolatorul CNA și sunt cercetați în baza art. 329 Cod penal ”Neglijenţa în serviciu”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice până la 10 ani.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

Menționăm că este vorba de un fost viceguvernator al Băncii Naționale și doi actuali șefi de direcții, care au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în această dimineață. Potrivit deschide.md, ar fi vorba despre Emma Tăbârță, fostul vice-guvernator al BNM, Matei Dohotaru, directorul Departamentului supraveghere bancară și Vladimir Țurcan, director al Departamentului reglementare și autorizare, care anterior a ocupat funcția de șef al Departamentului supraveghere bancară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.