Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluția fiscală lovește în plin Consiliul Concurenței: 'Salariile vor scădea pentru jumătate din personal'

Capital
Bogdan Chiritoiu

Salariile a jumătate dintre angajaţii Consiliului Concurenţei vor scădea de la 1 ianuarie, ca urmare a modificărilor fiscale, cele mai mari diminuări fiind de 20% la directori, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, în cadrul comisiilor de specialitate reunite din Parlament pentru avizarea proiectului de buget pe 2018. 

"Salariile vor scădea pentru jumătate din personal. Cele mai mari scăderi vor fi la directori şi la inspectorii superiori, 20% la directori şi 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului soluţii, fie să ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie să ne dea creşterea de 15% care s-a dat la câteva ministere pentru complexitatea muncii şi să ne lase să acordăm indemnizaţiile de performanţă pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege", a spus Chiriţoiu.

Întâlnire CRUCIALĂ la Palatul Victoria: Mihai Tudose discuții cu Banca Mondială pentru cea mai așteptată autostradă a României


El a precizat că nu a primit până acum un răspuns de la Guvern în această problemă. 

Consiliul Concurenţei are în prezent circa 200 de angajaţi, iar fondul de salarii reprezintă 85% din bugetul total al instituţiei. 

Comisiile de specialitate reunite au avizat marţi bugetul Consiliului Concurenţei, cu 34 de voturi pentru, 10 împotrivă şi o abţinere. 

Conform proiectului de buget, instituţia va primi în acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 13% faţă de anul trecut. Parlamentarii au votat însă şi un amendament care prevede suplimentarea bugetului cu 2,295 milioane de lei pentru finanţarea activităţii Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.