Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE în clientela politică. Dacian Cioloș a tăiat un robinet cu bani pentru politruci

www.codrosu.ro
os de ros

Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care activitatea acționarilor în Adunările Generale ale Acționarilor (A.G.A.) operatorilor economici, la care statul deține direct sau indirect o participație majoritară, va fi considerată sarcină de serviciu pentru angajații acționarului și nu va fi remunerată.

Vezi și: Vești bune: Românii sunt la un pas de a merge fără vize în Canada! Când se ia decizia

Până în septembrie 2016, Ministerul Finanțelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul de astăzi.

Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanților M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăților aflate în coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit.

Potrivit legislației în vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acționarilor remunerații mai mari de 25% din indemnizația fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe ședință, și pentru mai mult de o ședință într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate (OUG nr. 26/2013, art.14 alin (1)).

Vezi și: Nigel Farage aduce SFÂRȘITUL Uniunii Europene. Ce a decis să facă liderul pro-BREXIT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.