Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție pentru democrație - Este promisiunea primarului destituit al Istanbului

SETA
alegeri Turcia

Primarul destituit al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a afirmat, într-un interviu acordat joi AFP, că va declanşa o "revoluţie pentru democraţie", câştigând noile alegeri municipale după anularea controversată a unui prim scrutin potrivit Agerpres.

"Ceea ce suntem pe cale să facem este să ducem o luptă pentru democraţie, o mobilizare pentru democraţie. Aceasta va lua forma unei revoluţii, odată ce vom duce toate astea la bun sfârşit", a declarat Imamoglu.

Autorităţile electorale turce au anulat luni scrutinul municipal din 31 martie câştigat la Istanbul de Imamoglu, după un recurs înaintat de partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în care erau denunţate "nereguli masive".

Anularea scrutinului a fost denunţată de opoziţie ca fiind un "puci împotriva urnelor electorale" şi a suscitat îngrijorare în mai multe ţări occidentale.

Prin luarea acestei decizii, Înalta Curte Electorală (YSK) "a dat o lovitură teribilă democraţiei în Turcia", a deplâns Imamoglu, 48 de ani. "Alegerile municipale din Istanbul au devenit o luptă pentru democraţie", a afirmat el, adăugând că intenţionează, în timpul celei de-a doua campanii, "să dea speranţe tuturor, trimiţând unde pozitive şi dând dovadă de acelaşi respect".

La 31 martie, Imamoglu l-a învins pe candidatul partidului prezidenţial AKP (islamo-conservator), fostul premier Binali Yildirim, cu o diferenţă uşor sub 13.000 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.