Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție tehnologică în TVR - Ce se întâmplă cu canalele TVR 1 şi TVR 2

televiziunea-romana-tvr

Canalele TVR 1 şi TVR 2 ale postului public vor emite din 3 noiembrie, integral, în format high definition (HD).

"Tranziţia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de înaltă definiţie este o etapă firească în evoluţia televiziunii publice, rezultat al investiţiilor din ultimii ani în tehnică şi în infrastructură. Telespectatorii vor putea urmări programele favorite - de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale - la o calitate vizuală de excepţie”, spune Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv.

Emisia canalelor TVR 1 şi TVR 2 în format HD, de înaltă definiţie, a fost precedată de un amplu proces de retehnologizare a Televiziunii Române, la standarde HD, atât la nivelul infrastructurii, cât şi al sistemului şi a echipamentelor de producţie.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a staţiilor de editare video şi de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producţie a programelor informative şi a echipat două studiouri - unul virtual şi unul multifuncţional - astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition.

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut pentru grilele TVR 1 şi TVR 2.

Canalele TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.