Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolut lansează serviciul 'plăteşti mai târziu', iar România este printre primele ţări unde va fi introdus. Ce dobândă va percepe banca

www.travelfree.com
card revolut

Revolut intră pe nișa serviciilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu”, România numărându-se printre primele trei piețe unde va fi disponibil noul produs de creditare.

Prima piaţă unde va fi lansat produsul Revolut Pay Later va fi cea irlandeză, introducându-se o limită de credit aprobată, care îl face astfel mai accesibil decât produsele similare de pe piaţă.

Unii clienți Revolut din Irlanda vor fi eligibili pentru acces anticipat la Pay Later, care va fi implementat treptat pentru toți cei 1,9 milioane de utilizatori ai aplicației din această țară.

În paralel cu roll-out-ul din Irlanda, Revolut va prezenta produsul şi pe alte pieţe, începând cu Polonia şi România, unde fintech-ul britanic intenţionează să aducă Pay Later până la finalul anului.

Clienţii calificaţi pot folosi Pay Later pentru achiziţii de până la 499 euro, atunci când fac achiziţii cu cardul Revolut, inclusiv cu cardurile virtuale de unică folosinţă, care aduc şi mai multă siguranţă utilizatorilor, atunci când fac achiziţii online.

Produsul le permite clienţilor să împartă costul achiziţiilor în trei rate lunare, din care prima se achită la efectuarea cumpărăturilor. Dobânda de 1,65% pentru o achiziţie se repartizează în mod egal între cele două rate finale şi se achită împreună cu acestea. Complet integrat în aplicaţia Revolut, Pay Later poate fi activat imediat doar cu un click, din aplicaţie. Clienţii pot vedea situaţia contului atât din secţiunea Carduri, cât şi din hub-ul Pay Later.  Plăţile anticipate nu sunt comisionate suplimentar.

“Revolut va căuta să ofere produsul pe alte piețe începând cu sfârșitul anului 2022, iar Polonia și România vor fi următoarele piețe care vor avea acces la produs în cursul acestui an”, transmite compania, potrivit Profit.ro. Fintech-ul britanic are peste 1,7 milioane de utilizatori în România.

„Pay Later este un produs interesant şi în creştere rapidă în domeniul finanţelor personale şi al cheltuielilor consumatorilor. Suntem încântaţi să adăugăm Revolut Pay Later la super-aplicaţia noastră financiară. Revolut Pay Later le conferă clienţilor noştri mai mult control şi flexibilitate în utilizarea banilor personali, într-un mod responsabil, permiţându-le să împartă costul achiziţiilor în trei rate. Acest sistem îi încurajează pe clienţi să plătească în termen de două luni, mai degrabă decât să apeleze la descoperiri de cont şi carduri de credit care nu pun acelaşi accent pe rambursarea rapidă a sumei împrumutate”, a declarat Joe Heneghan, CEO Revolut Europa.

Potenţialul de piaţă al produselor Buy Now Pay Later (Cumperi acum, plăteşti mai târziu) este unul important, apreciindu-se că acest segment va ajunge la valoarea de 680 miliarde de lire sterline, în următorii cinci ani , în Europa.

Fondată la Londra de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, Revolut are peste 18 milioane de clienți la nivel global. Compania va concura pe piața serviciilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu” în principal cu startup-ul suedez Klarna, cel mai mare “unicorn” european și al doilea cel mai mare startup din domeniul financiar din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.