Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolut lansează versiunea Lite în Moldova şi pe alte două pieţe

Revolut
Revolut

Revolut lansează versiunea Lite în Moldova şi pe alte două pieţe.

Revolut, super-aplicaţia financiară globală cu peste 30 de milioane de clienţi la nivel global, a anunţat că Revolut Lite, o versiune adaptată a aplicaţiei principale, este disponibilă pentru clienţii din Republica Moldova, dar şi pentru cei din Armenia şi Macao, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, clienţii din aceste pieţe vor putea transfera către alţi utilizatori Revolut sume de bani, mai rapid şi mai uşor.

"Clienţii din cele trei noi pieţe pot transfera acum bani în alte ţări cum ar fi Chile, Azerbaidjan şi Sri Lanka, dar şi către utilizatori din alte ţări în care Revolut este activ cu ofertele sale complete de produse - Regatul Unit, Spaţiul Economic European (SEE), SUA, Japonia, Singapore, Australia, Brazilia şi în curând India, Noua Zeelandă şi Mexic", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, transferurile de bani între clienţii Revolut sunt sigure, rapide şi nu implică taxe, ceea ce transformă Revolut într-una dintre primele companii care au făcut posibilă trimiterea şi primirea de bani instant în 42 de ţări de pe patru continente.

În primele trei luni ale anului 2023, clienţii Revolut au realizat aproximativ 85 de milioane de tranzacţii peer-to-peer pentru a trimite bani prietenilor şi familiei prin intermediul aplicaţiei, economisind milioane de euro, lire sterline etc. care ar fi reprezentat comisioanele achitate dacă ar fi ales metodele clasice de transfer.

"Pe lângă trimiterea de bani prin funcţionalitatea gratuită peer-to-peer, clienţii noi vor putea, de asemenea, să folosească infrastructura globală de transfer de bani a Revolut, să primească bani de la conturi bancare sau carduri non-Revolut gratuit şi să trimită bani către conturi şi carduri non-Revolut în schimbul unei taxe de 1% şi, respectiv, 3% (de la cel puţin 1 dolar american, echivalent în moneda locală). Orice taxă de transfer este afişată în aplicaţie înainte ca un client să accepte tranzacţia, iar cursul de schimb oferit va fi unul competitiv pentru transferurile internaţionale", se mai precizează în comunicat.

Cu ocazia lansării, taxele de 1% şi 3% pentru transferurile cu aplicaţia Revolut Lite către conturi şi carduri bancare non-Revolut vor fi eliminate pentru clienţii noi, până pe 31 iulie 2023.

Potrivit pentru expatriaţi şi studenţi care merg la facultate în străinătate, Revolut Lite le va permite clienţilor din noile pieţe să efectueze transferuri internaţionale competitive şi sigure în peste 25 de valute.

Totodată, persoanele care locuiesc în cele şase ţări, în total, în care este disponibil Revolut Lite pot descărca aplicaţia şi se pot înscrie pentru a accesa versiunea simplificată. Banii pot fi trimişi pe tot globul rapid, atât de la un cont Revolut către un alt utilizator Revolut, cât şi către conturile bancare din sistemul SEPA, majoritatea transferurilor având loc în cel mult o zi lucrătoare, potrivit datelor interne ale Revolut.

"Suntem încântaţi să lansăm Revolut Lite în alte trei pieţe, continuând să extindem accesul clienţilor la serviciile noastre de transferuri rapide, sigure şi uşor de realizat. Revolut a redefinit modul în care se pot primi sau trimite bani, simplificând transferurile internaţionale şi oferind preţuri competitive şi cele mai bune rate de schimb valutar. Transferurile internaţionale realizate prin metode tradiţionale pot veni cu costuri ascunse, dar în cazul Revolut, dacă aceste transferuri se fac între clienţii noştri, nu există nicio taxă, indiferent unde s-ar afla. În plus, faptul că oferim mereu cel mai bun schimb valutar este un real motiv de mândrie pentru noi", a declarat Vlad Yatsenko, Chief Technology Officer şi co-fondator al Revolut.

"Suntem extrem de bucuroşi să salutăm sosirea Revolut în Republica Moldova. Acest serviciu, cu adevărat inovator, va revoluţiona modul în care oamenii din ţara noastră îşi gestionează finanţele. Va îmbunătăţi peisajul nostru financiar şi va împuternici cetăţenii noştri cu soluţii financiare digitale inovatoare. Va crea un mediu de piaţă mai competitiv şi o îmbunătăţire mai rapidă a standardelor, ceea ce va duce la un sector financiar modernizat, servicii de calitate superioară, precum şi costuri mai reduse. Este un prim pas foarte bun. De asemenea, sper să avem o gamă largă de servicii pentru clienţi individuali şi afaceri", a adăugat Dumitru Alaiba, ministrul pentru Dezvoltare Economică şi Digitalizare al Republicii Moldova.

Revolut intenţionează să aducă serviciile financiare cât mai aproape de clienţi, cu obiectivul de a lansa serviciile sale în cât mai multe ţări în 2023, de a introduce mai multe funcţii în aplicaţie şi de a ajuta oamenii să obţină cât mai mult de la banii lor. Revolut schimbă modul în care se realizează transferurile de bani în lume, conectând clienţii între ei, indiferent unde s-ar afla pe glob, cu ajutorul serviciilor sale financiare simple, avantajoase, sigure şi la preţuri competitive.

Pentru ca un client să înceapă să utilizeze Revolut, este necesar să descarce aplicaţia din Google Play Store sau din Apple App Store, să îşi facă un cont şi să urmeze paşii pentru configurarea aplicaţiei. Clienţii trebuie să pună la dispoziţia Revolut un act de identitate valid care să permită verificarea identităţii. Odată ce contul este creat, din secţiunea "Plăţi" se pot trimite bani către un alt utilizator.

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun.

În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 30 milioane de clienţi din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 400 de milioane de tranzacţii pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienţii de pretutindeni să-şi menţină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiaţi, oriunde s-ar afla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.