Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolut primește o finanțare de 500 de milioane de dolari și își triplează valoarea

digi24.ro
dolari

Startup-ul britanic Revolut a primit o finanțare de 500 de milioane de dolari, compania ajungând astfel să fie evaluată la 5.5 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Noua rundă de investiții a fost condusă de TCV, firmă de capital de risc din Silicon Valley și unul dintre primii investitori ai Facebook și Netflix. Revolut a mai atras susținere și din partea Ribbit Capital, DST Global, Lakestar și GP Bullhound, investitori care au mai finanțat și în trecut compania, conform Mediafax.

Așadar, valoarea Revolut s-a triplat față de luna aprilie 2018, atunci când compania era evaluată la 1.7 miliarde de dolari.

Potrivit datelor firmei de analiză a capitalului de risc CB Insights, Revolut este acum la egalitate cu startup-ul pentru plăți online Klarna, acestea fiind cele mai valoroase startup-uri fintech din Europa.

Fondată în 2015, Revolut și-a atras inițial popularitatea prin faptul că utilizatorii puteau să trimită bani în străinătate fără să plătească taxe piperate. Compania este acum una dintre aplicațiile de telefon care oferă servicii bancare fără a avea nevoie de construirea costisitoarelor rețele de sucursale. Printre rivalii săi se numără firmele britanice Monzo și Starlin, precum și competitorul german N26 care a declarat recent că va părăsi Marea Britanie din cauza Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.