Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUŢIE MEDICALĂ Operația de șold care te pune pe picioare după 24 de ore

operatie sold

Anual, 35.000 de români au nevoie de intervenții chirugicale pentru afecțiuni ale șoldului care îi împiedică să aibă o viață normală. Intervenția clasică era, din păcate, privită cu neîncredere de majoritatea paciențior care schiopătează din cauza problemelor de șold. Recuperarea greoaie și riscurile ca boala să nu fie total eliminată îi făcea pe pacienți să amane cat pot de mult această operație.

Citește și: Spot publicitar ȘOCANT: Fetițe care se joacă cu VIBRATOARE / VIDEO

“După numai 24 de ore, pacientul operat se poate ridica din pat și poate face primii pași. Este o intervenție minim invazivă, cu riscuri foarte mici și cu recuperare aproape imediată.” – a declarat în această dimineață medical sloven Gregor Kavcic, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi ortopezi din S-E Europei.

Citeşte şi: Ce crede Liviu Dragnea că va face Șerban Nicolae: Anunțul liderului PSD

În premieră, la unul dintre cele mai mari spitale private din București, a avut loc prima operație de protezare cu un dispozitiv revoluționar în țara noastră: proteza Corail Hip System! Folosit pentru prima dată în Franța, acum 25 de ani, dispozitivul care ajută la inserția minim-invazivă, a fost folosit cu rezultate extraordinare pană acum în peste 75 de țări de pe glob. Romania se poate spune că este acum în elita țărilor care folosesc o astfel de proteză de top. “Avem incredere că această lansare reprezintă un pas înainte în atingerea obiectivului pe care ni l-am propus acum 18 ani, acela de a revoluționa domeniul chirurgiei aparatului locomotor” – spune Cristian Bucur, Director General Ronda Medical.

Citește și: INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

Începand de astăzi, și chirurgii din Romania au la dispozitie noua modalitate de protezare revoluționară. De altfel, astăzi au asistat în număr mare la transmisiunea live a intervenției și chiar au comunicat direct cu medicii prezenți în blocul operator. Printre ei, cunoscutul ortoped Gabi Dinu: “Este un pas important pentru medicina din Romania. Știm că mulți pacienți așteaptau de multă vreme această veste. Astazi, am operat doi pacienți – o femeie și un bărbat. Bunică, respectiv, inginer, ambii foarte activi... Recuperarea durează între 24 de ore și trei zile, iar pană acum, pacientul stătea în spital cel puțin o săptămană în cele mai fericite cazuri – a spus dr. Gabi Dinu, de la spitalul Monza din București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.