Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție științifică: Letala miocardită poate fi diagnosticată cu un simplu test!

CSID
inima miocardita

Un test de sânge de 50 de lire sterline care diagnostichează o inflamaţie potenţial mortală a muşchiului cardiac ar putea fi disponibil în decurs de un an, au declarat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au declarat că acest test ar ajuta la identificarea celor care suferă de miocardită, inflamaţie a muşchiului cardiac care poate fi adesea fatală, şi la acordarea unui tratament timpuriu care să le salveze viaţa.

Testul se bazează pe o cercetare publicată în revista Circulation, care a arătat că celulele T, care sunt un anumit tip de celule albe din sânge, exprimă în sânge o moleculă numită cMet, care este un indicator al miocarditei, potrivit Independent, scrie Mediafax.

Profesorul Federica Marelli-Berg, profesor de imunologie cardiovasculară în cadrul British Heart Foundation la Barts and the London, Queen Mary University of London (QMUL), a declarat: „Intervenţia timpurie este crucială în tratarea miocarditei, deoarece, în unele cazuri, poate fi doar o chestiune de săptămâni între apariţia simptomelor şi dezvoltarea insuficienţei cardiace. Dar fără un diagnostic, medicii nu le pot oferi pacienţilor tratamentul potrivit”.

„Credem că acest test pentru miocardită ar putea fi o simplă adăugare la analizele de sânge de rutină comandate în cabinetele medicilor. Atunci când sunt analizate în combinaţie cu simptomele, rezultatele ar putea permite medicilor de familie să determine cu uşurinţă dacă pacienţii lor au miocardită. Deşi mai trebuie să confirmăm aceste rezultate într-un studiu mai amplu, sperăm că nu va trece mult timp până când acest test de sânge va fi utilizat în mod regulat”.

În timp ce unii oameni nu au niciun simptom, la alţii poate provoca dureri în piept, palpitaţii şi dificultăţi de respiraţie. „Acest test de sânge ar putea revoluţiona modul în care diagnosticăm miocardita, permiţând medicilor să intervină mult mai devreme pentru a oferi tratament şi sprijin”, a spus Profesor Sir Nilesh Samani.

Miocardita este o afecţiune dificil de diagnosticat, deoarece simptomele sunt adesea confundate cu alte afecţiuni.

Se estimează că, în fiecare săptămână, un tânăr moare subit în Marea Britanie din cauza unei miocardite nediagnosticate anterior.

Incidenţa miocarditei este de aproximativ 1.5 milioane de cazuri pe an la nivel mondial.

Metoda standard de aur actuală pentru diagnosticare este o biopsie cardiacă, care este invazivă şi riscantă şi care, uneori, poate încă să nu observe semnele afecţiunii.

În cadrul studiului, finanţat de British Heart Foundation, cercetătorii au comparat probe de sânge de la mai multe grupuri de pacienţi, inclusiv de la 34 de pacienţi diagnosticaţi cu miocardită.

Constatările au arătat că pacienţii cu miocardită aveau niveluri semnificativ mai mari de celule T cu cMet pe suprafaţa lor, în comparaţie cu alte grupuri, au declarat cercetătorii.

Echipa a declarat că munca sa se adaugă la dovezile conform cărora miocardita este o afecţiune autoimună.

Testele efectuate pe şoareci au arătat că blocarea cMet cu un medicament disponibil pe scară largă a redus severitatea miocarditei acestora, lucru pe care cercetătorii doresc, de asemenea, să îl investigheze în continuare.

Profesorul Sir Nilesh Samani, director medical la British Heart Foundation, a declarat: „Miocardita este o afecţiune notorie şi dificil de diagnosticat şi, din păcate, unii pacienţi vor suferi leziuni ireversibile ale inimii lor din cauza lipsei de teste de diagnosticare accesibile. Acest test de sânge ar putea revoluţiona modul în care diagnosticăm miocardita, permiţându-le medicilor să intervină într-un stadiu mult mai timpuriu pentru a oferi tratament şi sprijin. De asemenea, ar reduce necesitatea testelor riscante şi invazive utilizate în prezent, economisind timp şi bani pentru NHS şi eliberând resurse vitale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.