Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluționar, dar nu prea: SUA au aprobat primul medicament care încetinește progresia Alzheimer. Funcționează într-o oarecare măsură

alzheimer

FDA (Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente) a aprobat primul medicament care încetinește progresia Alzheimer. Spre deosebire de medicamentele anterioare, acesta pare să funcționeze, cel puțin într-o oarecare măsură, pentru a încetini progresia Alzheimer, scrie Mediafax.

Lecanemab a fost dezvoltat de Biogen și de producătorul japonez de medicamente, Eisai. Acesta elimină acumulările de plăci amiloide din creier care sunt asociate cu boala Alzheimer.

În cadrul unui studiu clinic, medicamentul a încetinit cu 27% declinul capacității și funcțiilor cognitive în cazul persoanelor aflate în stadii incipiente ale bolii, notează CBS News.

Agenția a acordat o primă aprobare în ianuarie, iar luna trecută, un comitet consultativ din cadrul FDA a votat în unanimitate pentru a recomanda aprobarea completă, ceea ce va face probabil ca tratamentul să fie disponibil pe scară mai largă pentru milioane de pacienți Medicare. Ar putea apărea câteva obstacole, în condițiile în care este posibil ca medicilor - copleșiți deja de birocrație - să li se ceară un registru în care să adune date, care apoi să permită studii suplimentare.

Iar unii pacienți pot alege să nu ia medicamentul, din diverse motive.

Medicamentul este administrat sub formă de perfuzie intravenoasă o dată la două săptămâni, timp de 18 luni pentru a încetini progresia bolii cu aproximativ șase luni.

Pot exista efecte secundare, inclusiv febră, frisoane, erupții cutanate și dureri de corp, dar de obicei numai după prima doză. Iar unii pacienți pot face hemoragii cerebrale și / sau inflamații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.