Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIONAR Metoda prin care maladia COVID-19 ar putea fi detectată în câteva minute

digi24.ro
covid-19

Universitatea din Miami (UM) testează pe un grup de studenţi o nouă metodă de detectare a maladiei COVID-19 în doar câteva minute, care va permite medicilor să afle dacă o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2 prin analizarea particulelor expirate în aer, relatează EFE.

Acest centru universitar este primul din Statele Unite care testează aşa-numitul "Analizator de respiraţie" produs de compania BioSafety Technologies, filială a firmei israeliene TeraGroup, care aşteaptă avizul Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a putea să comercializeze noul dispozitiv medical, potrivit AGERPRES.

Citește și: PER o nouă lovitură înainte de alegeri. Ce nume grele din lumea sportului s-au alăturat partidului

Dispozitivul este similar celui folosit de poliţie pentru a detecta "in situ" dacă un şofer a consumat alcool.

Persoanele testate pentru COVID-19 trebuie să sufle într-un mic tub, plasat apoi într-un scanner, şi să se aştepte rezultatele, care sunt comunicate în câteva minute.

"Testul este simplu şi voluntarii trebuie doar să sufle. Dacă funcţionează, se va schimba totul", a spus Roy E. Weiss, rectorul Facultăţii de Medicină Miller din cadrul UM.

"Ne va permite să facem testul în câteva minute faţă de timpul şi de banii necesari pentru testele (PCR)", a precizat Weiss. El a explicat că aceste teste ar putea fi folosite la intrarea pe stadioanele de fotbal. Dacă rezultatul este negativ, spectatorii vor putea să pătrundă în stadion pentru a vedea meciul, a subliniat el.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Începând cu săptămâna aceasta, studenţii din campusul UM sunt întrebaţi dacă doresc să participe la test şi, în caz afirmativ, ei semnează un document de consimţire.

Rezultatul fiecărui test făcut cu Analizatorul de Respiraţie este comparat cu cel al unui test PCR, pentru ca medicii să îi verifice eficacitatea.

UM speră să furnizeze rezultatele a 1.000 de teste, în cadrul unui mic studiu clinic realizat cu sprijinul companiei BioSafety Technologies.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.